Institutiile publice nu trebuie sa permita afisajul electoral pe cladirile unitatilor


Intră acum și în grupul de

„Solicit institutiilor de stat sa nu permita ca pe cladirile respective sa fie amplasate afisaje electorale”, a anuntat marti, prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, într-o conferinta de presa, precizând ca institutiile statului nu trebuie implicate „sub nici o forma” în campania electorala.

În opinia prefectului Baisanu este incorecta instalarea unui mash electoral de mari dimensiuni pe sediul Policlinicii din zona centrala a Sucevei, cladirea fiind administrata de Primaria Suceava. Acesta a mentionat ca oamenii din judet care merg la Policlinica fac acest lucru pentru a se trata de boli „si nu de politica”.

În cazul de fata este vorba despre un mash al PD-L cu imaginea actualului primar Ion Lungu si a candidatului la functia de presedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

De asemenea, seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a atras luni, atentia partidelor ca presedintii acestor formatiuni risca sa fie sanctionati cu amenzi daca folosesc neautorizat spatiile verzi, aliniamentele drumurilor pentru amplasarea materialelor electorale.

Acesta a declarat, într-o conferinta de presa, ca s-a semnalat ca în zona Gura Humorului si pe drumul spre Manastirea Humorului au fost postate pe arbori mai multe afise electorale, prinse cu piuneze sau cuie. Partidele respective au la dispozitie o saptamâna pentru a lua afisele, în caz contrat vor fi aplicate sanctiuni pentru schimbarea destinatiei spatiilor verzi prin afisaj electoral pe trunchiul copacilor.  


Intră acum și în grupul de