Șosea suspendată în zona comercială a Sucevei pentru fluidizarea traficului, propunerea liderului PSD Suceava: E o formulă care a fost aplicată cu succes pentru fluidizarea celui mai aglomerat punct din țară


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, consideră că pentru soluționarea fluidizării circulației în zona comercială a municipiului Suceava varianta care trebuie luată în considerare este cea a unei șosele suspendate care să fie folosită de cei care nu doresc să intre în zona comercială în timp ce structura actuală să fie folosită pentru accesul la centrele comerciale.

Cușnir a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că această formulă a fost aplicată cu succes în cea mai aglomerată zonă din țară.

„Este o formulă de succes. Cea mai aglomerată zonă de trafic din România era ieșirea din București înspre Băneasa-Otopeni unde s-a construit cel mai mare centru comercial din România. Era cea mai mare aglomerație de autoturisme”, a spus Cușnir.

El a arătat că pentru soluționarea problemei în zona Băneasa s-a realizat o șosea suspendată, soluție care este aplicabilă în zona comercială a Sucevei.

„Imaginați-vă cum ar fi când ajungi din centrul Sucevei spre Burdujeni să ajungi la o pasarelă pe care să meargă cei care doresc să ajungă la Burdujeni. Se fac peste tot în lume șosele suspendate și cei care merg spre Burdujeni să meargă pe această șosea suspendată, iar cei care merg spre centrele comerciale să circule prin laterala șoselei suspendate, pe dedesubt, să ajungă la centrele comerciale”, a spus Cușnir.

El consideră că soluția aceasta va soluționa problema din Suceava la fel cum a rezolvat-o pe cea din București-Băneasa.

„Așa cum s-a rezolvat problema traficului în cel mai aglomerat punct din România, Băneasa-Otopeni, eu nu cred că nu putem rezolva problema la Suceava”, a spus Cușnir.

El a spus că în „locul pagodei de la Iulius Mall” să fie realizată respectiva pasarelă.(N.B.)


Intră acum și în grupul de