O casă din Stulpicani a luat foc din cauza unui scurtcircuit electric


Intră acum și în grupul de

Un scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător a declanșat, sâmbătă după-amiază un incendiu la o casă din localitatea suceveană Stulpicani.

FOTO: Arhivă

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că  pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Stulpicani, au intervenit sâmbătă după-amiază cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Stulpicani.

”La sosirea echipajelor, ardea astereala acoperişului casei, construită din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la anexele gospodăreşti.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a spus Găleată.

În incendiu Aaars acoperişul casei pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi şi s-au degradat pereţii portanţi, obiecte de mobilier, materiale textile, aparate casnice şi electrocasnice şi alte bunuri.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, arătând că incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproape două ore și jumătate, iar pompierii au salvat anexele gospodăreşti. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de