Incendiu la un adăpost de animale din Mănăstioara de la un foc făcut în aer liber și lăsat nesupravegheat

Un incendiu extins de la un foc făcut în aer liber și lăsat nesupravegheat a cuprins sâmbătă dimineață un adăpost de animale dintr-o gospodărie din localitatea suceveană Mănăstioara.

FOTO: Arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Preuteşti, au intervenit sâmbătă dimineață cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Mănăstioara, comuna Preuteşti.

”La sosirea echipajelor, ardea adăpostul de animale, construit din lemn şi chirpici, cu învelitoare din şindrilă, existând pericolul de propagare la casa de locuit a proprietarului.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti”, a declarat Găleată.

În incendiu a ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un foc deschis în spaţii deschise, lăsat nesupravegheat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

El a mai menționat că incendiul a fost lichidat în mai puțin de jumătate de oră, iar pompierii au salvat locuinţa proprietarului. (Irina Lițu)