„Racord” – expoziție de pictură și lansare de carte, la Muzeul de Istorie Suceava


Intră acum și în grupul de

În Sala Cafeteria a Muzeului de Istorie Suceava, vor avea loc joi, 4 mai a.c., la ora 12.00, vernisajul expoziției de pictură „Racord” a artiștilor plastici Iosif Csukat și Tiberiu Cosovan și lansarea cărții „Efigii în filigran” (vol. IV – „Analogii referențiale”) scrisă deTiberiu Cosovan.

Dublul eveniment este organizat de Consiliul Județean Suceava, Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural „Bucovina”.

Expoziția de pictură etalează un număr de 30 de lucrări (ulei/pânză & ulei/carton), tablouri cu titluri ca „Peisaj la Vârfu Dealului”, „Satul de pe Dealul Sării”, „Basilica Minor”, „Peisaj pe strada Ileana Bardă”, „Hagigadar”, „Vara la Lisaura”, „Rădăuți – Vibrații estivale”, „Zid vegetal – Câmpul Șanțurilor”, „Septembrie la Mănăstirea Humorului”, „Mănăstirea Zamca”.

”Iosif Csukat și Tiberiu Cosovan, membri fondatori ai Grupului artistic independent „Domino”, sunt parteneri de simeze prezentându-se până acum în fața publicului în expozițiile „Acorduri afective” (noiembrie 2013 / Galeria Tuturor Suceava), „Anotimpuri” (noiembrie 2015 / Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina Gura Humorului), „Consens” (mai 2016 / Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” Fălticeni), dar și în expoziții-blitz, împreună cu alți membri ai Grupului „Domino”, etalate în aer liber la Mănăstirea Zamca, Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc” Suceava, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” Fălticeni”, arată organizatorii.

Cel de-al IV-lea volum al lucrării „Efigii în filigran”, care se adaugă volumelor precedente – „Profiluri autohtone”/2010, „Intersectări cordiale”/2012, „Acorduri afective”/2014, continuă cronica evenimentelor plastice din arealul bucovinean, adunând între coperte de carte texte publicate de Tiberiu Cosovan în cotidianul „Monitorul de Suceava”.

”Volumul, editat de Centrul Cultural „Bucovina”, aduce la zi informația referitoare la artele vizuale din Bucovina, ridicând numărul de pagini publicate până acum cu titlul „Efigii în filigran” la peste 1300 și aducând în atenția cititorilor cca. 200 de efigii de artiști plastici români și străini care au interferat în această zonă”, precizează organizatorii.

Expoziția „Racord”, dedicată Zilei Europei (9 mai), va putea fi vizitată în Sala Cafeteria a Muzeului de Istorie Suceava până pe data de 20 mai a.c. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de