S-a urcat pe acoperisul unei biserici parasite din Arbore si a amenintat ca se arunca daca nu i se da teren pentru casa


Intră acum și în grupul de

Grupa operativa condusa de Inspectorul Sef si Detasamentele de Pompieri Suceava si Radauti au intervenit marti, la ora 16:30, cu doua autospeciale: o autoscara mecanica si un modul SMURD pentru salvarea unei persoane care ameninta ca se arunca de la înaltime, în  comuna Arbore.

La sosirea garzilor de interventie, Viorel Bîclea, în vârsta 38 ani, era urcat pe turla bisericii Romano-Catolice, unde ameninta ca se arunca în gol daca nu i se rezolva solicitarile.

Astfel, un barbat de etnie roma din comuna Arbore s-a urcat marti dupa-amiaza în vârful unei biserici parasite, aflata în centrul comunei, amenintând ca se arunca daca nu primeste pamânt de la Primarie. Învaluit de aburii alcoolului, Viorel Puiu Bîclea si-a adus aminte de necazurile pe care le are si s-a gândit ca singura solutie pentru a fi ascultat este sa se urce pe biserica, asa cum mai facuse un consatean de-al sau în urma cu un an de zile.

Ajuns la fata locului, viceprimarul Adrian Chichirita a declarat ca protestatarul nu a depus nicio cerere sa primeasca teren pentru a-si ridica locuinta, asta desi reprezinta un caz social si ar putea fi ajutat.

Prin negocieri directe, acesta a fost convins sa coboare, fiind întocmita si cererea ce va fi discutata în urmatoarea sedinta de Consiliu Local. 


Intră acum și în grupul de