Presa centrala ii da dreptate lui DONTU ca municipiul Suceava are cele mai proaste drumuri din tara


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la functia de primar al Sucevei, Ovidiu Dontu, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa ca televiziunile nationale au confirmat, în baza unor analize independente ca municipiul Suceava are cele mai proaste drumuri din tara în raport cu celelalte municipii resedinta de judet. Ovidiu Dontu a spus ca aceasta situatie este cu atât mai grava cu cât municipiul Suceava a beneficiat de fonduri consistente pentru refacerea drumurilor, în ultimii patru ani. Acesta a mai afirmat ca Suceava este si printre orasele situate pe ultimele locuri din tara în ceea ce priveste numarul spatiilor verzi raportate la numarul de locuitori.

Ovidiu Dontu propune sucevenilor proiectul „Suceava Verde” care presupune cresterea cu pâna la zece la suta a spatiilor verzi, dar si solutionarea problemei prafului din municipiu. Acesta a mentionat ca primarul actual, Ion Lungu, a evitat sa faca o inventariere a spatiilor verzi din acelasi motiv pentru care evita aprobarea Planului Urbanistic General pentru a nu exista piedici la aprobarea constructiilor unor cladiri. Ovidiu Dontu a explicat ca din cauza asta sucevenii sunt speriati ca pot avea surpriza sa le apara, oricând, o cladire sub geam.

Candidatul PSD la functia de primar al Sucevei considera ca municipiul trebuie sa se dezvolte în exterior si ca nu este normal sa se construiasca blocuri printre alte blocuri. Acesta a spus ca programul sau prevede înfiintarea a cinci parcuri în cartierul Burdujeni si alte parcuri în Obcini, Itcani, Zamca, si George Enescu. Ovidiu Dontu mai considera de asemenea ca parcul Sipote trebuie sa devina cu adevarat un parc central al municipiului, sa devina o zona de agrement anexata la o zona de evenimente culturale sau sociale.


Intră acum și în grupul de