Acuzele managerului Spitalului privat Bethesda – demontate de conducerea Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Acuzatiile managerului Spitalului privat Bethesda din Suceava, dr. Stefan Puscasu, potrivit carora licitatia pentru servicii de investigatii tomografice a fost „aranjata”, au fost respinse cu vehementa de directorul interimar al Spitalului Judetean Suceava, dr. Doina Elena Ganea, care a spus ca este vorba de  “un conflict de interese”: “Noi am avut interesul sa oferim servicii de calitate si permanente, el a avut interesul sa câstige. Nu s-a putut înscrie la licitatie, pentru ca nu îndeplinea conditiile minime cerute de noi”.

Potrivit caietului de sarcini pentru licitatie, se cerea, printre altele,  ca CT-ul sa aiba minim 6 slide-uri, iar firma sa aiba specialist care sa lucreze non-stop la acesta. Dr. Puscasu a precizat despre aceste conditii ca sunt “restrictive”, în devafoarea sa si în favoarea celeilalte firme participante, Centrul Explora Iasi- punct de lucru Suceava, cu care s-a si încheiat contractul.

„Cu cât numarul de slide-uri e mai mare, cu atât diagnosticul e mai sigur, iar timpul de expunere a pacientului e mai scurt si protectia împotriva iradierii e mai sigura”, a ripostat dr. Doina Elena Ganea.

Dr. Puscasu a mai afirmat ca, neavând  concurenta, firma câstigatoare va percepe un pret maximal, acest aspect fiind în defavoarea spitalului, care nu va putea sa aiba servicii de calitate la preturi mici. Referitor la preturile negociate cu Centrul Explora pentru serviciile de tomografie pe care le ofera spitalului, noul purtator de cuvânt la spitalului sucevean, dr. Tiberiu Bradatan, a declarat ca sunt sub cele pe care le plateste CAS Suceava. Acesta a precizat ca pentru o examinare cranio-cerebrala, spitalul va plati Explorei 230 lei, pretul negociat cu CAS fiind de 248 lei, pentru abdomen 255 lei fata de 283 lei, pentru torace 255 fata de 280, iar pentru pelvis 245 fata de 266. “La toate segmentele s-a obtinut o scadere a pretului de referinta dat de CAS, deci nu se poate vorbi ca spitalul a facut un deserviciu asiguratilor si pacientilor spitalului”, a spus dr. Bradatan.


Intră acum și în grupul de