Gheorghe Flutur: La întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis voi spune răspicat că drumul expres București-Suceava-Siret trebuie început de mâine


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marți seara că în cadrul întâlnirii cu președintele Klaus Iohannis de miercuri de la Suceava îi va transmite acestuia că este nevoie de mâine de drumul expres București-Suceava-Siret.

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava

Flutur a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute Special, de la Bucovina TV că vizita președintelui Klaus Iohannis debutează cu o discuție la Aeroportul Suceava cu reprezentanți ai județelor Suceava și Botoșani care organizează lanțuri de produse de carne, de lapte, de fructe de ciuperci în vederea cuceririi de noi piețe și intenaționale și în magazinele din țară.

„Sunt fonduri europene pentru o astfel de investiție, se numește clusterul de bioeconomie”, a spus Flutur care a menționat că sunt 19 membri în clusterul înființat la inițiativa CJ Suceava.

Ulterior va fi organizată o întâlnire cu primarii, consilierii județeni, șefii de instituții administrației publice din județ și regionali.

„Administrația publică vorbește, vorbește cu președintele despre problemele administrației, despre relația cu Guvernul cu administrația centrală, despre investiții, despre absorbția banilor europeni, despre turism și agroturism, despre investițiile străine care sunt prea puține la noi în zonă. Va fi o discuție foarte aplicată, iar președintele este dispus să asculte, să încerce să dea și soluții”, a spus Flutur care a menționat că este convins că va fi foarte importantă și în favoarea județului Suceava.

Președintele CJ Suceava a adăugat că a văzut semnalul președintelui României că este interesat de problemele administrației, că ține cont de specificul zonei, de blocaje și dacă se poate face ceva pentru deblocări.

„Eu voi spune răspicat că e nevoie de drumul rapid București-Suceava-Siret mâine și nu peste cinci ani că se deschide granița cu Ucraina și noi avem nevoie pentru că nu mai face față E 85 de TIR-urile și mașinile care vin din nord. Sunt peste 700.000 de mașini care trec prin Vama Siret și sper să mai deschidem alte patru puncte de frontieră și trebuie construit drumul, ori în Master Planul Guvernului am văzut că abia din 2022 dacă vor construi”, a spus Flutur.

Totodată el a mai declarat că va discuta despre deblocarea unor proiecte ca centura Sucevei, sau autostrada care să lege Moldova de Ardeal, dar și despre alte teme.

Flutur speră ca reprezentanți ai administrației locale din partea PSD să participe la acestă întâlnire cu președintele României.

„Am avut o discuție și cu doamna prefect, am invitat-o, am invitat nominal fiecare primar din județ. Aici nu e politică ci o discuție cu administrația. Sunt convins că vor fi prezenți și vor ridica probleme pertinente. Sper să vină toți primarii pentru că e o zi foarte importantă pentru județul Suceava”, a mai spus Flutur.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de