Paradoxul Sucevei: Deține de șapte ani prima poziție privind densitatea de centre comerciale având între cele mai mici salarii

Municipiul Suceava deține de șapte ani  prima poziție în țară privind densitatea de centre comercială, având o suprafață dublă de spații comerciale pe cap de locuitori față de municipiul București.

Potrivit zf.ro care citează un raport al Romanian Real Estate, aferent anului 2016, realizat de compania de consultanţă imobiliară Activ Property Services, municipiul Suceava a înregistrat în anul de referință cea mai mare densitate de spaţii de retail din ţară, ajungând la 956 de metri pătraţi de spaţii comerciale la mia de locuitori, aproape dublu faţă de Bucureşti, care are 532 mp/1.000 locuitori, potrivit raportului.

Sursa citată arată că cele mai mari centre comerciale din Suceava sunt Iulius Mall, dezvoltat de grupul Iulius şi Suceava Shopping City, deschis în 2008, cu o suprafaţă de circa 46.000 de metri pătraţi, aflat în proprietatea fondului britanic de investiţii Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), având împreună peste 90.000 de mp de spații comerciale, respectiv aproximativ un metru pătrat de locuitor.

Municipiul Suceava deţine de mai bine de şapte ani poziţia fruntaşă în topul oraşelor cu cele mai mari densităţi de retail.

 Paradoxul rezidă în faptul că Suceava se numără printre judeţele cu cele mai mici salarii medii din ţară, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, media fiind de 1.672 de lei, notează sursa citată.