FOTBAL. Liga III-a : Festival de goluri pe Areni


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – FC Bârlad 5 – 3 (3 – 2)

Cetatea a sarbatorit promovarea cu un festival de goluri în fata propriilor suporteri, 5-3 în compania celor de la FC Bârlad. Oaspetii au dat tonul spectacolului fotbalistic de pe Areni în minutul 3, când Mandrusca reia din apropierea portii o minge respinsa în prima faza de Rohetki. Trei minute mai târziu, Ailenei executa o lovitura libera de pe partea stânga, portarul bârladean este derutat de plonjonul lui Bernard si gazdele restabilesc egalitatea.

Dornici sa lase o impresie cât mai buna pe final de sezon, sucevenii ramân la pupitru, dar încercarile lui Cojenel, Homneac sau Onciu nu-si ating tinta. Contrar cursului jocului, echipa vizitatoare preia din nou conducerea pe tabela în minutul 25, când Ungureanu, un jucator ce a cochetat în trecut cu gruparea suceveana, îl surprinde pe Rohetki cu un sut din lovitura libera. Cetatea nu resimte însa socul primirii golului, iar peste doua minute, Celpan ia o actiune pe cont propriu, patrunde în careu, unde este blocat prin fault de un fundas bârladean si centralul întâlnirii, Romeo Butnaru, dicteaza prompt penalti pentru gazde. Acelasi Celpan îsi aseaza mingea la punctul cu var, îl fixeaza din priviri pe veteranul Tudorache, si înscrie pentru 2-2.

Marian Pana resimte lacunele din banda stânga a defensivei sucevene si muta primul, Apetri în locul lui Pandele, iar „galben-albastrii” îsi reiau sarjele ofensive. Urmeaza doua ocazii semnate de Celpan si Stanescu, pentru ca Homneac sa concretizeze insistenta gazdelor în atac cu un gol înscris în minutele de prelungire a primei reprize, când a reluat cu capul în plasa o minge centrata de Stanescu.

Actul secund începe dupa acelasi tipar si dupa doua sanse irosite de suceveni prin Ailenei, bârladeanul Toporas readuce egalarea în minutul 56, când îl învinge pe nou-intratul goalkeeper V. Gheorghe cu un sut la coltul lung. Ostilitatile se muta însa repede în jumatatea de teren a oaspetilor, iar Homneac, cel mai activ jucator de pe teren, reuseste dubla la capatul unei ore de joc, dupa ce dejoaca pasul la offside facut de apararea adversa si marcheaza lejer pe lânga portarul Tudorache. Cu toate ca au redus turat motoarelor pe final, elevii lui Marian Pana mai puncteaza odata în minutul 84, prin Stanescu, care finalizeaza cu gol o faza de atac initiata de Cojenel.

Cetatea Suceava: Rohetki – Bernard, Nicolau, Breniuc – Pandele, Cojenel, Onciu, Celpan, Stanescu – Homneac, Ailenei. Antrenor: Marian Pana. Au mai intrat: Apetri, V. Gheorghe, Moldovan si Lupu.

FC Bârlad: Tudorache – Caldararu, Ciocan, Chiper – Ungureanu, Ghiorghita, Cozma, Carausu – Ghinceanu, Mândrusca, Toporas. Antrenor: Dan Bancila. Au mai intrat: Vulpe, Modoranu si Olaru. 


Intră acum și în grupul de