Lungu: Mâine, vom avea o ședință extrardinară pentru proiectul de finanțare nerambursabilă pentru sport


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu sustine o conferinta de presa.

”O licitatie mare unde se bat firmele e acoperirea Pietei agroalimentare din Burdujeni. Castigatoare e Conbucovina SA.

Din pacate, meciul continua si deja exista contestatie si nu putem incheia contractul pana nu se solutioneaza.

Luni, voi merge la Asociatia Municipiilor din Romania unde ne vedem cu Sevil Shhaideh si Olguța Vasilescu. Vor fi discutii pe fonduri europene si salarizare.

Inca o veste buna e achizitia celor 10 biciclete electrice. Adjucat cu 586.000 lei. E vorba de biciclete si punctele de incarcare fotovoltaice.

Cred ca primarul e ultimul care nu ar vrea o schimbare la fata a Sucevei. A fost un domn la mine cu un proiect mai vast de schimbare. Primarul e realist si din pacate nu avem baza legala de finantare pentru asa ceva. Singura sansa era accesarea pe axa 3.1 A reabilitare cladiri. Dar programul e un fiasco.

Cetatenii nu au bani sa asigure cofinantarea de 25%. Am propus sa schimbam proportia de finantare ca asociatiile sa suporte 15 %”.

Puteam beneficia de bani, dar sunt neputincios, iar oamenii nu inteleg mecanismele si ca Primaria nu poate interveni pe proprietati private. Din pacate, e un proiect blocat acum. Am toata deschiderea pentru ce s-a facut pana acum. Exisa o viziune dar eu sunt realist ca deocamdata, nu se poate.

Mâine, vom avea o ședință extrardinară pentru proiectul de finanțare nerambursabilă pentru sport. Din pacate, Foresta inca nu s-a prezentat cu proiect.

Toata lumea se uita la primar, dar noi trebuie sa respectam legea. Initiez un proiect de colecta publica pentru Foresta. Mai avem la dispozitie 14 zile ca sa vina la licitatie clubul. Vom face o colecta publica si eu voi dona primul 1000 de lei pentru salvarea echipei. Fac apel catre toti iubitorii de fotbal.

Nu va ascund ca oamenii ma opresc pe strada si imi cer o solutie. Eu ca primar am o responsabilitate. Voi da primul acest exemplu de colecta publica.

Ei au spus ca au o parte din cei 300.000 de lei datorie. Daca vor, 500 de iubitori de fotbal vor contribui si se poate salva. Nimeni nu foloseste banii astia.

De la 1 mai nu se mai da caldura. Vom demara reparatiile la reteaua de transport si distributie. Vreau sa vad si ce bani vin de la Guvern.”


Intră acum și în grupul de