O gospodarie din Horodnic de Jos a fost mistuita de flacari


Intră acum și în grupul de

Din cauza unui scurtcircuit electric, o gospodarie din Horodnic de Jos a ars aproape în întregime. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detasamentul de pompieri Radauti împreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Horodnic de Jos, Horodnic de Sus si Galanesti au intervenit miercuri, la ora 14:46, cu patru autospeciale si doua motopompe, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Petrica P., din localitatea Horodnic de Jos.

Când pompierii au ajuns la fata locului, ardea violent la casa de locuit, bucataria, sura si adapostul de animale si furaje, unde exista posibilitatea de propagare la doua gospodarii învecinate.

Incendiul a fost lichidat dupa mai bine de patru ore, în limitele gasite.

Focul a distrus casa de locuit pe o suprafata de cca 70 mp, bucataria cca 40 mp, sura si adapostul de animale cca 200 mp, un atelaj hipo, un abric, o moara cu ciocanele, cca o tona furaje, mobilier si bunuri de uz casnic, pagubele fiind estimate de proprietar la 150.000 lei.

Pompierii au reusit sa salveze casele învecinate, valoarea acestora fiind de 300.000 lei.

În urma cercetarilor, s-a stabilit ca incendiul a fost initiat de un scurtcircuit electric favorizat de conductori electrici defecti pozati pe materiale combustibile.


Intră acum și în grupul de