Handbalistii din Vicovu de Jos, medaliati cu argint la Olimpiada Sportului Scolar


Intră acum și în grupul de

Echipa masculina de handbal a Scolii „Ioan Vicoveanu” din Vicovu de Jos si-a adjudecat medalia de argint la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar. Ultima faza a întrecerii s-a desfasurat la Resita, în perioada 18-20 aprilie, si a reunit la start cele mai bune sapte echipe din tot atâtea zone ale tarii.

Prima zi a turneului national, al treilea consecutiv pentru elevii pregatiti de profesorul Mihai Luta si Catalin Filip, a debutat cu doua victorii pentru formatia scolii din Vicovu de Jos: 24-21 cu reprezentanta judetului Bihor si 23-11 cu echipa judetului Timis.

Meciul decisiv avea sa se joace o zi mai târziu, când sucevenii au pierdut jocul disputat în compania celor din Dâmbovita, scor 16-20, într-o reeditare a finalei de anul trecut. Handbalistii din Vicovu de Jos si-au asigurat locul doi în clasamentul final gratie victoriilor obtinute cu gruparile din Teleorman (24-16) si Buzau (21-15). Medalia de argint obtinuta la editia din acest an a completat palmaresul Asociatiei Sportive Scolare „Campionii”, dupa ce, în 2006, au ocupat locul III la Braila, iar în 2007, primul loc la Odorheiu Secuiesc.

Antrenorii Mihai Luta si Catalin Filip au mizat pe urmatorul lot de jucatori: Gheorghe Cristian Burlica, desemnat cel mai bun portar la turneului, Ioan Sandu Zubas, ales cel mai tehnic jucator al turneului, Vasile Ciobotariu, golgheterul echipei cu 32 de reusite, Didier Adrian Chifan (29 goluri), Vasile Ionut Chelba (14 goluri), Iliuta Marian Popescu, Florin Breaban, Vasile Pîrghie, Vasilica Muntean, Iliuta Andrei Muntean si Costica Dumitru Burla.

„Aceasta clasare meritorie, a treia consecutiva pe podium, impune din partea Consiliului Local si a Inspectoratului Scolar Judetean gasirea unei solutii pentru construirea unei sali de sport, deoarece echipa se antreneaza în conditii improprii, pe un teren de bitum, în timp ce meciurile de pregatire au fost disputate în alte localitati din judet, dotate cu asemenea sali”, a precizat Mircea Ungurean, presedintele Asociatiei Sportive Scolare.

Formatia suceveana si-a asigurat biletele pentru faza nationala în urma turneului zonal de la Târgu-Neamt, desfasurat la începutul lunii aprilie si unde gruparea vicoveana a învins reprezentatele judetelor Vaslui, Botosani si Neamt. În paralel a avut loc si competitia destinata echipelor de fete, unde echipa scolii din Straja, pregatita de profesorii Petru Juravle si Nicolai Patrauceanu, a cedat la limita finala disputata în compania formatie gazda, la înfrângerea sucevencelor contribuind si maniera partinitoare de arbitraj. 


Intră acum și în grupul de