Consilierii locali suceveni au aprobat alocarea sumei de 70.000 lei pentru activități culturale, sportive și sociale


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, în ședința extraordinară de vineri, 5 mai a.c., alocarea sumei de 70.000 de lei, din fonduri nerambursabile de la bugetul local pe anul 2017, pentru diferite activități culturale, sportive și sociale.

Potrivit primarului Ion Lungu, în data de 28 aprilie 2017 a avut loc a doua sesiune de selecție a proiectelor în vederea acordării finanțării nerambursabile, aferente anului 2017, pentru domeniile Sport, Cultură – Educație și Social, sesiune la care s-au prezentat cinci candidați.

Astfel, o comisie de evaluare și selecție a analizat proiectele, declarând câștigătoare patru din cele cinci proiecte depuse.

Întrucât unul dintre proiecte a fost la prima prima prezentare, fără contracandidat, conform regulamentului se va prezenta și la următoarea sesiune de selecție. Este vorba despre programul „Sportul pentru toți” depus de Asociația Baschet Club „Castorii” Suceava, suma solicitată fiind de 30.000 lei.

Regulamentul privind regimul finanțărilor nerambursabile acordate din fonduri publice pentru activități nonprofit de interes local precizează faptul că după ce comisia de evaluare și selecție stabilește câștigătorii finanțării, rezultatul este supus spre aprobare Consiliului Local.

Au fost declarate câștigătoare și vor primi din fonduri nerambursabile sumele solicitate următoarele asociații: „Clubul sportiv Amicii” Suceava, pentru programul „Promovarea sportului de performanță” (40.000 lei); Asociația „Nes Designer Cultural” Suceava, pentru desfășurarea de activități recreative pentru copii (10.000 lei); Fundația „Sfinții Martiri Bucovineni”, pentru desfășurarea de activități educative pentru copii în vederea conservării tradițiilor populare (10.000 lei) și Asociația Părinților și Profesorilor din Colegiul Economic „Dimitirie Cantemir” Suceava, pentru activități educative de integrare în mediul social și școlar pentru elevii cu situații familiale deosebite (10.000 lei).

Proiectul de hotărâre privind finațarea din fonduri nerambursabile, de la bugetul local al municipiului Suceava pe anul 2017, a proiectelor declarate câștigătoare de comisia de evaluare și selecție în data de 28 aprilie a fost aprobat de consilierii suceveni cu 17 voturi pentru și o abținere.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de