Un puternic incendiu a afectat școala din Lupcina. Pompierii au intervenit cu șapte autospeciale pentru stingerea focului

Un puternic incendiu a afectat, duminică dimineața școala din satul Lupcina din comuna Straja, pentru stingerea acestuia pompierii militari suceveni acționând peste patru ore.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai  Gărzilor de Intervenţie Vicovu de Sus şi Siret şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Straja şi Brodina, au intervenit cu şapte autospeciale pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit duminică dimineața în jurul orei 2. 20 la anexele Şcolii cu clasele I-VIII, din satul Lupcina, comuna Straja.

La sosirea echipajelor de pompieri, flăcările se manifestau violent la anexe şi la o porţiune din astereala acoperişului şcolii, existând pericolul de propagare la întreaga unitate de învăţământ formată din parter și etaj şi la construcţiile învecinate.

În urma incendiului au ars magazia de lemne (din lemn) pe 40 mp, magazia de materiale (din BCA) şi bunurile din interior pe 60 mp, acoperişul magaziei de materiale pe 100 mp, un garaj (din BCA) pe 20 mp şi acoperişul acestuia pe 35 mp, elemente de tâmplărie din PVC şi alte bunuri materiale. Au mai ars aproximativ 20 mp din astereala acoperişului şcolii.

Flăcările au degradat învelitoarea din tablă a anexelor pe aproximativ 135 mp, o suprafaţă de 45 mp din faţada şcolii (izolaţie din polistiren) şi tâmplăria din PVC aflată în apropierea anexelor afectate de foc.

Cauza probabilă de izbucnire a focului este în curs de stabilire.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:40, iar pompierii au salvat clădirea şcolii gimnaziale şi construcţiile învecinate, precizează ISU Suceava.(N.B.)