PNL pune gaz pe foc in scandalul „manifestarii fasciste” a PD-L


Intră acum și în grupul de

    Prorectorul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, Aurel Burciu, care este si vicepresedinte al organizatiei judetene a PNL Suceava, a solicitat vineri, conducerii centrale a PD-L, sa se delimiteze, printr-o declaratie publica, de atitudinile „cu tendinta extremista” manifestate de senatorul Gheorghe Flutur si euro-parlamentarul Theodor Stolojan, la actiunea organizata la Bucsoaia, la finele saptamânii trecute. Aurel Burciu a spus într-o conferinta de presa, ca PNL remarca gravitatea fara precedent a acestei situatii semnalate de PSD, care a atentionat ca senatorul PD-L a tinut sa-si asume, fara echivoc, rolul de continuator al „strajeriilor carliste”.

   El a precizat ca, în mod obisnuit, nu exista afinitati ideologice sau de alt tip între PNL Suceava si PSD Suceava, dar ca în cazul de fata, „PNL se vede obligat sa sustina acelasi punct de vedere, pentru ca PNL a fost si ramâne un partid istoric, un partid responsabil fata de destinele natiunii române, un partid cu adevarat preocupat de viitorul României în Uniunea Europeana”. „Din acest punct de vedere, suntem obligati sa informam cetatenii judetului Suceava ca orice tendinta extremista, de tip fascist sau neofascist, oricând a survenit ea în Europa postbelica, a fost rapid condamnata de catre toate cele 27 de tari membre UE”, a explicat prorectorul Burciu. El a mai spus ca, dupa opinia liberalilor suceveni, „într-adevar, Gheorghe Flutur si  Theodor Stolojan manifesta tendinte vadit autoritare, se afiseaza în mod vizibil ca doi mici „dictatori”, ignorând cu buna stiinta climatul politic si social din Europa anului 2008”.

   Vicepresedintele PNL Suceava este de parere ca manifesta astfel de tendinte dictatoriale si alti lideri centrali sau locali ai PD-L, fapt confirmat si de functionarea autoritara, de tip „cazarma militara”, specifica acestei constructii politice de tip „conglomerat” sau mega-partid. „Credem ca este decisiv ca structura politica numita PD-L sa se delimiteze printr-o declaratie publica de actiunile si atitudinile manifestate de cei doi în judetul Suceava. Atragem atentia conducerii centrale a PD-L ca întotdeauna când oamenii politici nu au tras concluzii din erorile pe care le consemneaza istoria, iar aici ne referim la perioada extrem de framântata din istoria României interbelice, perioada în care PNL a fost un real factor de mediere/conciliere în societatea româneasca de atunci, acele erori s-au repetat ca un scenariu deja cunoscut”, a mai spus Burciu. Vicepresedintele PNL Suceava a tinut sa adauge ca este imperios necesar ca cetatenii din judetul Suceava sa înteleaga gravitatea fara precedent a unor manifestari publice de orientare neo-fascista, întrucât simpla invocare a unui fapt de acest tip poate genera un soc în toate Cancelariile Occidentale.

  „Ne întrebam, cu toata responsabilitatea care ne caracterizeaza ca partid politic, si-au propus domnii Flutur si Stolojan sa câstige actuala competitie electorala indiferent de pretul care ar trebui platit de România în viitor? Indiferent de pretul pe care ar trebui sa îl plateasca generatia tânara de astazi din România? Exista, pentru cei doi, fie si un singur principiu sfânt?”, a mai spus Aurel Burciu.

  Reamintim ca PSD Suceava l-a acuzat miercuri, pe senatorul Gheorghe Flutur, de tendinte de „reînviere a fascismului extrem”, aratând ca acesta a organizat, la Bucsoaia, o actiune în care „si-a asumat, fara echivoc, rolul de continuator al strajeriilor carliste” si a solicitat conducerii PD-L sa se delimiteze de actiune.

  Conferentiarul universitar, sociologul Dan Dascalu, candidat PD-L pentru CJ Suceava, a apreciat joi, drept „o manipulare grosolana” legatura facuta de PSD Suceava între actiuni de tip fascist si actiunea organizata duminica, de senatorul Gheorghe Flutur, la Bucsoaia. La rândul sau, senatorul Gheorghe Flutur, a aratat ca PSD recurge la atacuri „mizerabile” pe care evita sa le comenteze.


Intră acum și în grupul de