Harșovschi anunță modernizarea „atipică” a străzii Eternității din Burdujeni- sat. O parte a străzii betonată, o alta asfaltată


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a anunțat, luni, că a fost finalizată modernizarea străzii Eternității din cartierul Burdujeni-sat.

El a spus că modernizarea străzii a fost „atipică” deoarece lucrările au presupus turnarea de covor asfaltic pe o porțiune cât şi beton din cauză că o porţiune a stării este abruptă şi a necesitat betonare.

„Lucrarea a fost demarată la sfârşitul anului trecut, dar datorită vremii nefavorabile, lucrările au fost sistate şi reluate anul acesta”, a menționat viceprimarul.

Astfel, primul tronson al străzii, de la intrarea din str. 22 Decembrie pe o lungime de 160 de metri s-a realizat îmbrăcăminte din beton pe o suprafață de 560 mp cu 0,20 m grosime.

Al doilea tronson, care face legătura dintre zona betonată până la poarta cimitirului, cu o lungime de 210 metri a fost modernizat cu îmbrăcăminte din mixturi asfaltice pe 1260 mp, fiind foloite 182 de tone de asfalt de legătură (binder) cu grosimea de 6 cm  și 121 de tone de asfalt de uzură cu grosimea de 4 cm.

Totodată, au fost montate rigole carosabile pe o lungime totală de 420 de metri.


Intră acum și în grupul de