Terenurile de sub luciul de apa de la Radaseni starnesc dispute intre PSD si PD-L


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, l-a acuzat public pe liderul judetean al PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, ca nu a ajutat cu nimic la rezolvarea problemei privind restituirea terenurilor de sub luciul de apa din zona Falticeni a judetului. Ioan Stan a spus, într-o conferinta de presa, ca unii primari ai PSD, exemplificând cu cel de la Radaseni, Paul Buhlea, este atacat pe nedrept de PD-L pentru ca nu a solutionat cererile oamenilor de retrocedare a terenurilor. Deputatul sucevean a tinut sa atraga atentia ca  principalul vinovat în toata aceasta afacere este nimeni altul decât senatorul Gheorghe Flutur, care, prin Legea 247, a proprietatii, data în perioada cât a fost ministru al agriculturii, a anulat practic  posibilitatea oamenilor de a redobândi terenurile.  „Vinovat de toata aceasta problema a terenurilor de sub luciul de apa este domnul ex-ministru al agriculturii, Gheorghe Flutur, care, prin Legea 247, a avut contributia în care a prevazut sa nu se retrocedeze terenurile de sub iazuri. El a fost cel care atunci când primarul din Radaseni era membru al PSD în 2004 a umblat cu diferite persoane si le-a spus ca el da iazurile înapoi, dar de fapt le-a luat. El trebuia sa rezolve aceasta problema”, a precizat parlamentarul sucevean.

Ioan Stan a tinut sa readuca în atentie faptul ca PSD rezolvase problema terenurilor de sub luciul de apa în guvernarea trecuta, când oamenii au fost actionari la firmele piscicole si primeau anual dividende. Deputatul social-democrat a reluat promisiunea rezolvarii definitive a retrocedarii, în toamna acestui an, când „PSD va ajunge din nou la putere”.

 

Ioan Stan a tinut sa precizeze ca primarul de Radaseni a fost tot timpul membru PSD si ca nu a fost niciodata la PD sau la PD-L, asa cum au lasat sa se înteleaga cei de la PD-L. „Primarul de la Radaseni nu a fost niciodata membru al PD, dovada ca nu exista nicio cerere de înscriere în PD si nici de plecare din PSD. Datorita declaratiilor unor personaje care nu mai sunt în PD acum, s-a spus ca acest primar a fost  plecat din PSD la PD-L si acum a fost dat afara din PD-L. Primarul de la Radaseni nu are nicio vina si nu s-a prezentat niciodata nici la lansarea candidatilor PD-L”, a tinut sa repuna în drepturi adevarul – deputatul Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de