O bovina a fost salvata de pompieri dintr-o fosa septica

O vacuta a fost salvata sâmbata seara de catre pompierii suceveni, dintr-o fosa septica. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detasamentul de pompieri Suceava împreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Scheia au intervenit sâmbata, la ora 19:00, cu o autospeciala, pentru salvarea unui animal (bovina) cazut într-o fosa septica, în localitatea Sf. Ilie, comuna Scheia.

Când pompierii au ajuns la fata locului, bovina, ce apartine Mariei D., era cazuta într-o fosa septica, unde exista pericolul de vatamare corporala.

Interventia a fost încheiata la ora 20.20, animalul reusind sa fie scos fara a fi ranit.

Recent, pompierii au reusit sa salveze un cal care a cazut într-un canal de colectare a apelor pluviale. Animalul a fost scos cu ajutorul a doua echipaje ale ISU Suceava si o macara dupa doar 30 de minute. În momentul incidentului, calul se afla împreuna cu stapânul pe marginea unui drum din localitatea Mihoveni, comuna Scheia, unde pastea iarba abia rasarita. Stapânul animalului nu a vazut ca în locul în care se afla exista si un canal tehnologic al carui capac fusese furat, iar când animalul a dat sa mearga înapoi a cazut cu picioarele din spate în gura canalului, intrând mai bine de jumatate prin gura canalului .

Dupa o jumatate de ora de chinuri, animalul a fost scos din „capcana” viu si nevatamat, spre bucuria celor care au fost prezenti la actiune si a stapânului care nu s-a miscat nici un moment de lânga cal, tinându-i capul în brate.