Fotbal, Cupa Romaniei : CFR Cluj a castigat Cupa Romaniei si a realizat eventul


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – Unirea Urziceni  2 – 1 (0 – 0)

Finala de cupa cu mari pretentii la Piatra Neamt. CFR Cluj, proaspata campioana a României, nu numai ca avea sansa eventului, dar trebuia sa îi convinga si pe cei mai sceptici dintre noi ca nu ne va face de râs în Europa. Macar ca joc, daca nu ca punctaj, întrucât clujenii intra în lupta direct alaturi de granzi, în grupele Champions League. De partea cealalta se afla o echipa incomoda – Unirea Urziceni – care va reprezenta România în Cupa UEFA. În plus, ambele aveau sansa, în premiera, sa îsi puna în vitrina unul dintre trofeele de prestigiu ale României, oricât ar fi fost el de demonetizat în ultima vreme.

Asadar, existau premise ca meciul va fi al fotbalului, mai ales ca nu exista o miza europeana. Ambele echipe deja stiau ce le asteapta. Prima repriza însa a fost complet opusa asteptarilor publicului larg. Nici macar o faza clara de poarta nu a înveselit inimile microbistilor. A respins Stelea de vreo doua ori peste bara transversala, a scapat Stancioiu doua mingi din mâna, dar este greu de considerat ca acesta poate fi bilantul unei competitii de traditie.

Dupa pauza, însa, lucrurile aveau sa se schimbe. Era doar minutul 49 când Ruiz reuseste un frumos voleu, care îl lasa pe “Arnold” simplu spectator. Stelea însa reuseste sa evite majorarea scorului opt minute mai târziu, boxând mingea trimisa spre poarta de Semedo, de la opt metri. Ocazie care se razbuna dupa doar un minut. Unirea obtine un corner, Galamaz încearca sa trimita cu capul, este contrat, dar balonul ajunge la Danalache, care trage din întoarcere, fara sperante pentru Stancioiu. Bucuria Unirii lui Dan Petrescu avea sa tina putin. În minutul 64, Semedo profita de o minge trimisa din lovitura libera de Manuel Jose. Stelea, prins pe picior gresit, reuseste doar sa respinga în fata pâna la acelasi Semedo, care nu îl mai iarta. 2-1 pentru CFR.

Unirea avea sansa egalarii la un corner în minutul 81, când Bilasco a reluat cu capul, dar Stancioiu a fost la post. Si în minutul 83 Stancioiu îsi salveaza echipa. Acelasi Bilasco reia, tot dupa un corner si tot cu capul. De data aceasta mult mai periculos, de pe picioare, lasat prea liber de fundasii clujeni. Dar portarul ardelenilor are un reflex de zile mari si respinge în afara terenului de joc. Iar în minutul 88, Bilasco trimite o lovitura de cap, dar greseste tinta. Ultima ocazie a fost sutul lui Onofras, la care portarul clujenilor s-a opus excelent. El este eroul partidei.

O a doua repriza care a salvat o finala a Cupei României. CFR Cluj reuseste o performanta de invidiat pentru orice formatie. Realizeaza eventul! O reusita incredibila pentru o echipa care a promovat din Liga a III-a pâna în primul esalon si, iata, dupa doar cinci ani, câstiga ambele competitii interne majore. Nimic spectaculos în joc, dar o investitie facuta cu cap si fara emfaza de Paszkany. Care, iata, reînnoada, dupa 17 ani, sirul dublelor succese ale provinciei. Universitatea Craiova a fost cea care a reusit ultimul event, în 1991. CFR – anul acesta. Si a intrat în galeria de aur a fotbalului românesc, alaturi de cele câteva echipe care au reusit aceasta performanta: Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova, UTA si Ripensia Timisoara.  
Iata echipele care s-au înfruntat în finala Cupei României:

CFR Cluj: Stancioiu – Tony, Cadu, Galiassi, Panin – M. Jose (Trica, 70), Dani, Peralta (Muresan, 81), Culio – Semedo, Ruiz (Fabbiani, 76). Antrenor: Ioan Andone.

Unirea Urziceni: Stelea – Balint, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu – Mara (Bilasco, 70), Brandan, Ricardo, Paduretu (V. Negru, 66) – Danalache, B. Stancu (Onofras, 32). Antrenor: Dan Petrescu. 


Intră acum și în grupul de