Autoturism în valoare de 50.000 euro, ce era căutat de autoritățile germane, depistat în PTF Siret


Intră acum și în grupul de

Un autoturism în valoare de aproximativ 50 000 de euro, fabricat în anul 2016, ce figura în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile germane, a fost depistat, marţi, în PTF Siret.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat într-un comunicat de presă că un cetăţean ucrainean în vârstă de 30 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz, cu număr de înmatriculare specific Germaniei,  s-a prezentat, marţi dimineaţă, în PTF Siret pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.

Poroch Seriţan a menţionat că, în timpul formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în bazele de date cu privire la autoturismul respectiv constatând că mașina figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă în urmă cu două zile de către autorităţile din Germania, iar în baza de date a Interpolului autoturismul figurează ca fiind furat.

“Conducătorul auto a declarat că mașina este a unui prieten care i-a dat-o pentru a o duce în Ucraina unde urma să-i facă niște reparații și nu avea cunoștință că autoturismul se află în atenția autorităților”, a spus Poroch Seriţan.

În acest caz sunt efectuate cercetări pentru tăinuire, iar până la finalizarea cercetărilor autoturismul, fabricat în anul 2016, în valoare de 50.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de