Florin Cristescu: La Suceava se desființează echipe de fotbal la foc automat. Colecta de bani în care s-au strâns 2.500 de lei mi se pare o umilire a fotbaliștilor


Intră acum și în grupul de

Fostul fotbalist suceavan Florin Cristescu, consilier local PSD, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că la Suceava echipele de fotbal se desființează la foc automat, arătând că nu există nicio strategie în domeniul sportului, începând cu lipsa de investiții în bazele sportive și terminând cu sprijinirea sportivilor.

El a spus că cel mai probabil, Foresta Suceava se va desființa pentru că nu există finanțare.

„Probabil că nu se va schimba cu nimic soarta acestei echipe. În urma strângerii acestor bani s-a ajuns la suma de 2.650 de lei în decurs de o săptămână”, a spus Cristescu în condițiile în care datoriile clubului către ANAF se ridică la circa 300.000 de lei.

El s-a întrebat ce se va întâmpla cu juniorii care au muncit și și-au propus ca țintă să ajungă într-o echipă de liga a doua, iar municipiul Suceava rămâne fără echipă, iar acum nu li se poate oferi nimic.

„Probabil că acești copii vor pleca, cum au plecat și alții de-a lungul anului pentru că este o situație ciclică. La Suceava se desființează echipe la foc automat” , a spus consilierul local.

El a adăugat că Foresta Suceava este a șasea echipă care se desființează.

”În momentul în care se desființează, vom pleca de la liga a V-a. Ca să ajungem unde suntem cred că vor trebui minim patru-cinci ani, dacă e să o luăm în ordinea logică de a promova de la an la an în liga următoare”, a menționat fostul fotbalist sucevean.

El se întreabă de ce nu se fac investiții într-o bază sportivă puternică și nu se pune accentul pe creșterea unor copii și juniori care să fie ai orașului pentru a avea o tradiție puternică și a exista o continuitate în toate sporturile.

„Avem copii foarte buni, începând cu secțiile de handbal, atletism, rugby, cu cluburile private din oraș”, a spus Cristescu care a menționat că în domeniul fotbalului s-au obținut rezultate foarte bune.

El a spus că singura soluție pentru Foresta este găsirea unor bani pentru achitarea datoriilor clubului.

„Colecta asta mi se pare o umilire a fotbaliștilor”, a spus Cristescu.

Consilierul local a menționat că din punctul său de vedere ar fi trebuit să fie purtate discuții cu oamenii de afaceri din municipiu care să achiziționeze bilete sau abonamente pentru meciurile Forestei.

El a ținut să precizeze că stadionul Areni este într-o stare gravă de degradare, cu tribuna a doua închisă, cu una din peluze care se înclină, la stadionul Ițcani nu s-au făcut nicio investiție și există riscul de accidentări.

Florin Cristescu și-a exprimat speranța ca în perioada următoare clubul Foresta va reuși să se salveze, dar consideră că următorul proiect al următorului club să fie făcut de specialiști pentru că, altfel,  lucrurile vor avea același parcurs ca și până acum.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de