FOTBAL : CFR Cluj ii vrea pe Adrian Cristea si Kone

În doar patru zile, CFR-ul a realizat eventul, o performanta cu adevarat istorica pentru gruparea din Gruia. Greul însa de acum începe si clujenii sunt constienti de acest lucru, întocmind deja o prima lista de cumparaturi pentru mercato-ul din vara.

Problemele par a fi de la mijloc în sus. Luni dupa-amiaza, antrenorul Ioan Andone a anuntat primele doua tinte pentru campania de transferuri. Este vorba despre mijlocasul lui Dinamo, Adrian Cristea, si despre un nou fotbalist de la Rosenborg, atacantul ivorian Yssouf Kone, fotbalist dorit de CFR si în vara lui 2007.

În ceea ce-l priveste pe Cristea, Andone sustine ca tranzactia este ca si realizata. „Am facut o oferta pentru Adrian Cristea, am si discutat cu jucatorul, mai asteptam si un raspuns din partea celor de la Dinamo. Mi-as dori mai multi jucatori de la Dinamo, dar nu se poate, pentru ca nu vor sa îi vânda”, a declarat antrenorul campioanei României.

„Falcosul” a mai anuntat ca CFR Cluj este foarte aproape de a-l achizitiona si pe atacantul Yssouf Kone de la Rosenborg. „E posibil sa ajunga si Kone. E un jucator foarte bun pe care mi-l doresc. Sper sa vina pâna la urma la CFR. Ar fi al treilea fotbalist de la Rosenborg care soseste la noi dupa Dorsin si Hirschfield, care vor ramâne si în sezonul viitor. Vom mai aduce si alti jucatori de valoare”, a mai spus Ioan Andone.

În vârsta de 24 de ani, Adrian Cristea a evoluat în cariera sa la numai doua echipe, Poli Iasi (2002-2004) si Dinamo (2005-prezent), având si cinci selectii la echipa nationala a României. În sezonul care s-a încheiat recent, fotbalistul a traversat o forma mai putin buna si s-a aflat în permanent conflict cu suporterii dinamovisti.

Nascut pe 19 februarie 1982, Yssouf Kone este ivorian la origini si a trecut pe la echipe precum Raja Casablanca, Olympique Safi si Lecce, iar din 2006 este legitimat la Rosenborg. Vârful de atac a mai fost dorit de CFR si în vara trecuta, însa cele doua grupari nu au ajuns la un acord.