FOTBAL : Boloni a stabilit “lista neagra”


Intră acum și în grupul de

Dupa ce noul patron Fathi Taher s-a impus în rândul conducerii clubului Rapid, a venit rândul viitorului tehnician sa mearga pe un drum asemanator. Însa Boloni nu va avea nicio disputa cu vreun actionar, ci, din contra, cu proprii fotbalisti. Conform editiei on-line a cotidianului 7 Plus, antrenorul are pe lista sa nici mai mult nici mai putin de sapte jucatori pe care vrea sa-i vada „decapitati”. Toata miscarea este facuta în forta, tocmai pentru a grabi „curatenia de vara” din Giulesti, care se anunta a fi una de proportii.

Presedintele Rapidului, Constantin Toma, a declarat recent ca numai Ladislau Boloni va decide cine va veni la echipa. Cu toate ca nu a precizat cine va pleca, oficialul a primit deja „lista neagra” de la antrenorul din Grant, în care sunt mentionate numele fotbalistilor nedoriti. Astfel, Lucian Burdujan, Ovidiu Herea si Emil Dica se pregatesc de transferuri iminente, pe când Ranko Despotovici, Vasco Matos si Joao Paolo nu vor mai avea timp sa învete limba româna destul de bine. Cel putin, nu pe terenul din Giulesti.

Vasile Maftei reprezinta totusi o problema mai delicata, care trebuie abordata cu multa atentie. Cu toate ca nu se va mai putea plia sistemului de joc, Maftei a condus linia defensiva a Rapidului în ultimii patru ani, din postura de capitan al echipei. Dar, pâna la finalul ferestrei de transferuri, tehnicianul va avea destul „ragaz”, cuvânt pe care îl foloseste des înainte de luarea unor decizii importante. Totusi, Boloni s-a gândit si la înlocuitori. Iar cum piata sud-americana este la moda în Liga I, Fathi Taher a fost rugat sa demareze negocierile cu trei fotbalisti: un brazilian, un argentinian si un portughez. Totodata, pe lista de achizitii se afla Phillipe Cocu si Bonaventure Kalou, tehnicianul urmând a lua o hotarâre finala dupa data de 25 mai, atunci când îi expira contractul cu Al-Jazira.


Intră acum și în grupul de