Handbal, Cupa Challenge : UCM Resita a castigat din nou Cupa Challenge!


Intră acum și în grupul de

UCM Resita avea sansa, duminica seara, sa devina prima echipa româneasca de handbal care îsi adjudeca un trofeu european doi ani la rând. Iar baietii lui Aihan Omer nu au ratat ocazia istorica de a câstiga Cupa Challenge si în acest an.

Banatenii aveau de recuperat un handicap de un gol, adversarii din finala câstigând în urma cu o saptamâna cu 29-28 în Austria. Alpla Hard nu a avut însa nicio sansa pe terenul echipei resitene, încurajata frenetic de suporteri. Oaspetii au deschis scorul, dar, dupa numai 13 minute de joc, resitenii conduceau cu 4-1.  
În minutul 20 era 6-2, iar avantajul echipei române a ramas de patru goluri la pauza, pentru ca el sa creasca în repriza a doua. UCM si-a adjudecat victoria cu 26-18, reusind sa scrie o pagina de istorie pentru handbalul românesc.

Este a treia oara când trofeul ajunge în România, gheata fiind sparta de Steaua, în 2006. În 2007 si acum, în 2008, UCM s-a abonat la Cupa Challenge.

Golurile formatiei lui Omer au fost marcate de Pasic si Kovacevic, ambii cu câte 6 reusite, sucevenii Rohozneanu si Irimescu, câte 5, Butulija, 3 goluri si un alt sucevean, Ciubotariu, un gol.

Astfel, trofeul pentru care se va lupta în sezonul viitor si CS Universitatea Suceava, a ramas pentru al treilea an consecutiv în România.

 
Daca rezultatul de la Resita era previzibil, o imensa surpriza s-a înregistrat în finala Ligii Campionilor. Kiel pornea ca mare favorita în fata spaniolilor de la Ciudad Real, dupa ce câstigase meciul tur pe terenul adversarilor, 29-27. Dar echipa germana a fost incapabila sa profite de avantaj, cedând, duminica, în fata propriilor suporteri, la sase goluri diferenta: 25-31. Spaniolii au ridicat trofeul deasupra capului, iar nemtii au parasit terenul fara sa aiba curajul sa se uite în ochii fanilor care i-au încurajat pâna în ultima secunda.


Intră acum și în grupul de