Concursul studențesc „Ecotrophelia” pentru dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative a ajuns la cea de-a VI-a ediţie


Intră acum și în grupul de

Faza locală a celei de-a VI-a ediţii a concursului studențesc „Ecotrophelia” pentru dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative va avea loc sâmbătă, 13 mai, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții USV, competiția este organizată de Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava și se adresează tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat, și va începe de la ora 9.00, în Amfiteatrul mare din corpul E.

„Concursul are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată a mai arătat că ediţiile din anii 2013, 2014 și 2016 ale competiţiei naţionale au fost câştigate de echipe de la Facultatea de Inginerie Alimentară a universității sucevene.

Câştigătorii din anul 2013 au reprezentat România la faza internaţională desfăşurată la Köln, Germania, iar câștigătorii  din anii 2014 și 2016 au reprezentat România la faza internaţională desfăşurată la Paris, în Franţa. În anul 2014, echipa USV a obţinut Medalia de argint.

Faza naţională a competiţiei ECOTROPHELIA ROMÂNIA din anul 2017 se va desfăşura la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în luna iulie, iar faza internaţională va fi organizată la Londra, în luna octombrie.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de