Mirela Adomnicăi anunță că s-au început lucrări de reparare a DN 17 B în zona Crucea, dar recunoaște că firma nu are oameni, utilaje sau experiență


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că pe porțiunea din drumul național DN 17 B din zona comunei Crucea unde circa 20 de kilometri au rămas nemodernizați s-a început programul de plombări.

Ea a spus că protestul locuitorilor din zonă a fost îndreptățit și că le-a promis că în măsura posibilităților pe care le are va face demersuri pentru ca această porțiune de drum să fie modernizată.

Prefectul a explicat că porțiunea respectivă de drum este realizată din dale betonate și că este nevoie de o soluție diferită de restul drumului.

Ea a spus că, începând de luni, se lucrează la plombarea respectivei porțiuni de drum și a menționat că a solicitat Secției de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc să monitorizeze cum se realizează aceste lucrări.

Prefectul a arătat că firma care are contract pentru întreținerea acestui drum își încheie contractul multianual în luna iulie și că a aflat că firma nu are nici oameni suficienți, utilaje sau experiență și că a fost selectată pe principiul ofertei prețului cel mai mic.

„Pentru o perioadă scurtă de timp este rezolvată problema”, a spus Adomnicăi care a menționat că este nevoie totuși de modernizarea acestui drum.

Ea consideră că e nevoie de o rectificare bugetară pentru a se realiza aceste lucrări și a mai spus că în zona respectivă s-au executat doar lucrări de plombări.

Adomnicăi a mai spus că va realiza o situație a cheltuielilor care au fost făcute în ultimii cinci-șase ani pentru lucrările de plombări și dacă nu cumva cheltuielile pentru aceste lucrări de reparații nu au costat mai mult decât dacă se realiza o modernizare a porțiunii de drum.

Săptămâna trecută locuitorii din comuna Crucea au protestat pentru că drumul respectiv nu este practicabil.


Intră acum și în grupul de