Muniție din cele două Războaie Mondiale, descoperită pe raza județului Suceava, distrusă în poligonul Bogata


Intră acum și în grupul de

Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat, joi, în poligonul Bogata, din comuna Baia, o şedinţă de distrugere a muniţiei asanate, în primul trimestru al acestui an, de pe teritoriul judeţului Suceava.

FOTO: ISU Suceava

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pirotehniştii I.S.U. Suceava au fost sprijiniţi de către lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, ai Serviciului Poliţiei Rutiere şi cadre locale din I.P.J. Suceava, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Baia.

”Elementele de muniţie proveneau din cele două Războaie Mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite în diferite localităţi din judeţ. Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă”, a declarat Găleată.

El a precizat că au fost distruse 27 de elemente de muniţie – două bombe explozive de aruncător (diferite calibre), 14 proiectile de artilerie (diferite calibre), 7 focoase de artilerie, 3 grenade de mână defensive şi o lovitură antitanc.

”În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes”, a ținut să mai menționeze purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. (Irina Lițu)

FOTO: ISU Suceava


Intră acum și în grupul de