Detasarile in interesul invatamantului, in plin proces de solutionare


Intră acum și în grupul de

Pentru detasarea în interesul învatamântului, la Inspectoratul Scolar Judetean Suceava s-au depus un numar de 211 dosare, a anuntat marti, în cadrul unei conferinte de presa, adjunctul ISJ Suceava, Daniel Hrenciuc. Acesta a precizat ca dosarele vor fi solutionate pâna pe data de 14 mai, cele mai multe, în numar de 61 fiind depuse de învatatori, urmat de educatoare cu 40 de dosare, profesori de matematica cu 21 de dosare, cele mai putine fiind depuse la educatie fizica si educatie muzicala, câte doua dosare. „Detasarea în interesul învatamântului se face având la baza performanta cadrelor didactice. Dosarele trebuie sa contina, printre altele o solicitare din partea scolilor unde vor sa se detaseze cadrele didactice si o recomandare din partea inspectorului de specialitate” a declarat Daniel Hrenciuc adaugând ca majoritatea cererilor la aceasta etapa a miscarii personalului didactic provin din mediul urban.

Adjunctul ISJ Suceava a mai adaugat ca vor mai fi rezolvate si cazurile a 43 de învatatori ce vor fi detasati pentru restrângere de activitate, pentru ca nu exista alte solutii. „Nu va ramâne nimeni fara post. Solutii vor fi. Chiar în Radauti avem câteva posturi foarte bune, care nu au fost solicitate si vor fi scoase la concurs”, a afirmat Daniel Hrenciuc. Acesta a mai precizat ca în cazul educatoarelor exista o problema, deoarece metodologia nu le permite sa treaca pe un post superior, de învatatoare, fapt ce trebuie reglementat. „Avem cazuri în care au urmat cursurile unei facultati si astfel au putut sa ocupe un post de profesor, dar sa treaca de la o catedra de educatoare la una de învatatoare nu permite metodologia”, a precizat adjunctul ISJ Suceava.

Acesta a mai tinut sa mentioneze ca începând de anul viitor, directorii de scoli vor fi cei care vor face încadrarile, în urma unor evaluari si vor decide la ce scoala din centrul bugetar pe care îl conduce vor fi repartizate cadrele didactice.          


Intră acum și în grupul de