„Teapa” investitorului american ce vrea sa se implice in modernizarea Aeroportului Suceava, nu e teapa


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat miercuri, ca proiectul de contract de colaborare cu firma americana AMNYC Group Corporation nu angajeaza patrimonial CJ Suceava, prin urmare, nu are cum sa fie „o teapa” dupa cum a avertizat marti,  presedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur. Gavril Mîrza a spus, într-o conferinta de presa, ca în privinta colaborarii dintre CJ Suceava si firma americana AMNYC Group Corporation, care si-a anuntat intentia de a investi în Aeroportul Suceava, a fost „manifestata foarte multa prudenta”, precizând ca au fost încheiate acorduri de principiu care urmeaza sa fie discutate de plenul Consiliului Judetean. „AMNYC Group Corporation nu a cerut nimic, ci doar  vor veni cu bani de investitii”, a explicat Gavril Mîrza, precizând ca despre aceasta colaborare se va discuta, în continuare, într-un mod „foarte transparent”. Mai mult, acesta a subliniat faptul ca în aceasta colaborare, doar firma americana s-a angajat sa investeasca fonduri în dezvoltarea Aeroportului sau sa participe la organizarea de târguri si expozitii la Centrul Economic Bucovina, în timp ce Consiliul Judetean nu se angajeaza patrimonial. „Daca fac o expozitie, vor plati serviciile. Nu vad unde este pericolul”, a declarat Gavril Mîrza.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava a mai spus ca nu este obligatoriu ca o firma straina sa fie recomandata de ambasadorul tarii respective pentru a efectua investitii, întrucât si firme „cu nume” au dovedit neseriozitate în judetul Suceava, exemplificând cu cele care lucreaza la modernizarea E 576 sau la reabilitarea retelelor de apa din orase sucevene prin programul SAMTID.

Gavril Mîrza s-a aratat surprins de grija lui Gheorghe Flutur si a PD-L fata de aceasta investitie, amintind faptul ca nu a fost la fel de preocupat când a desemnat firma „Lumi din Iasi” sa realizeze dezinfectia pentru gripa aviara.

Presedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, i-a solicitat marti, presedintelui CJ Suceava, Gavril Mîrza, sa fie circumspect în ceea ce priveste firma americana AMNYC, care intentioneaza sa realizeze mai multe investitii în zona Aeroportului „Stefan cel Mare” Suceava, aratând ca o analiza efectuata de specialistii PD-L indica suspiciuni privind seriozitatea acesteia.  


Intră acum și în grupul de