Romania participa la Reuniunea la Nivel Inalt si Reuniunea Ministeriala Uniunea Europeana – America Latina si Caraibe


Intră acum și în grupul de

Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, va participa, în calitate de sef al delegatiei României, la Reuniunea la Nivel Înalt si la Reuniunea Ministeriala Uniunea Europeana – America Latina si Caraibe (UE-ALC), evenimente care se vor desfasura la Lima – Peru, în perioada 15-16 mai 2008, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului. Aceasta este prima participare a tarii noastre la dialogul bi-regional UE – ALC în calitate de membru al UE.

Evenimentul de la Lima este a 5-a reuniune de acest tip, iar discutiile se vor centra pe doua teme: „Combaterea saraciei, inegalitatii, incluziunea sociala” si „Dezvoltare durabila: schimbari climatice; mediu; energie”.

Seful diplomatiei române va deschide dezbaterile uneia dintre cele patru mese de lucru ale Reuniunii Ministeriale, având ca subiect „Dialogul intercultural si migratia”.

Ministrul afacerilor externe va reconfirma angajamentul României de a participa activ la consolidarea relatiei de parteneriat între cele doua regiuni, prin intensificarea prezentei tarii noastre în America Latina si prin implicarea în mecanismele de cooperare inter-regionala UE-ALC.


Intră acum și în grupul de