Acasă Actualitate STRABAG AG lucreaza „haotic” si da batai de cap administratiei din Campulung...

STRABAG AG lucreaza „haotic” si da batai de cap administratiei din Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Serban, a anuntat public ca modul defectuos în care firma Strabag AG gestioneaza proiectul de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa din oras a determinat, în ultimele trei zile, mai multe avarii la reteaua de apa. Serban a declarat ca în ultimele trei zile au fost înregistrate întreruperi la furnizarea apei potabile în municipiu din cauza unor avarii determinate de lucrarile efectuate la sistemul de alimentare cu apa. Acesta a explicat ca firma Strabag AG, care trebuia de mai bine de jumatate de an sa predea lucrarea, continua sa lucreze „haotic”.  

Primarul municipiului a mentionat ca sub-contractorii se plâng ca Strabag nu le-a pus la dispozitie proiectele de executie cu toate datele corecte, în acestea nefiind configurate celelalte retele de apa sau de utilitati din zona în care se lucreaza. În lipsa acestor detalii, firmele care executa lucrarile au avariat o serie de conducte despre care nu se stia ca s-ar afla în zona, fiind produse avarii considerabile, ce au creat o situatie neplacuta pentru cetatenii orasului.  



Primarul câmpulungean sustine ca termenul de finalizare a lucrarilor, dupa o prima amânare, a fost 20 septembrie 2007, dar s-au executat aproximativ doua treimi din proiect. El a mai aratat ca a facut demersuri nenumarate la Unitatea de implementare a proiectului, pentru a determina firma austriaca sa respecte graficul de lucrari.

Prin programul SAMTID vor fi reabilitate sistemele de alimentare cu apa din Falticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc si Solca, contractul pentru lucrarile de executie fiind câstigat de firma austriaca Strabag AG, iar valoarea proiectului este de peste 10 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version