Osteodensitometru de ultima generatie la Spitalul Judetean


Intră acum și în grupul de

La Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, din aceasta saptamâna functioneaza un osteodensitometru destinat, în mod principal femeilor aflate în perioada de premenopauza sau la menopauza. Directorul interimar al Spitalului Judetean Suceava, dr. Doina Elena Ganea, a declarat ca „la ora actuala, aparatul e disponibil pentru toate femeile care vor sa-si masoare densitatea osoasa, ele putându-se adresa cu trimitere de la medicul de familie sau direct, pretul fiind de 33 lei. „Pentru pacientele internate, care pot fi eligibile pentru a participa la un studiu clinic  al osteoporozei,  investigatia este gratuita. Daca vom reusi sa facem contract cu CAS pentru acest serviciu,  vom anunta”, a spus Doina Ganea.

Osteodensitometrul este un aparat de ultima generatie, care ofera  cea mai moderna metoda de diagnosticare a osteoporozei si a costat  400 mii lei, fiind achizitionat printr-un program al MSP. Aparatul a fost instalat în ambulatoriul spitalului judetean.

Tot la capitolul dotari, conducerea Spitalului Judetean Suceava a informat ca Neonatologia din cadrul maternitatii a primit aparatura noua si utramoderna pentru resuscitarea si mentinerea în viata a nou-nascutilor, în cadrul programului de modernizare a maternitatilor românesti, desfasurat prin Banca Mondiala.  S-au primit, printre altele, o trusa completa de incubatie, aparatura de ventilatie, patuturi cu încalzire.

Maternitatea spitalului judetean sucevean trece printr-o serie de etape de modernizare pentru a deveni maternitate de gradul III. 


Intră acum și în grupul de