Gigi Becali chiar vrea sa cumpere un teren la Cluj. Pretul – 32.000.000 de euro!!!


Intră acum și în grupul de

Scandalul „Valiza” a pus pe jar toata suflarea DNA, dar în special pe inculpatul de lux, Gigi Becali. Dupa ce a declarat ca banii care s-au gasit la Cluj asupra oamenilor sai de încredere sunt pentru achizitionarea unui teren, patronul Stelei a trecut la binecunoscutele glume. De la bomboane, ciocolata, pâna la plimbari romantice cu 1.700.000 de euro în buzunar. Însa lucrurile s-au schimbat rapid, dupa ce latifundiarul a observat ca gluma se îngroasa. Tot mai multi oameni, care au legatura mai mult sau mai putin cu fotbalul, au fost citati de autoritati, într-o ancheta care pare una de lunga durata. Si, ca din pamânt, a aparut o noua veste: Becali e la un pas de achizitionarea unui teren lânga Cluj, iar suma totala a tranzactiei depaseste cu putin 32 de milioane de euro.

Conform cotidianului Adevarul, agentia imobiliara Euroglobal este pe ultima suta de metri în ceea ce priveste procesul de vânzare-cumparare a 558 de hectare de teren. Acesta este situat în apropierea fabricii Nokia de la Câmpenesti, iar zona este împânzita de vile de lux, locuite de persoane influente din Cluj. Terenul apartine unui cetatean olandez, care a fost destul de inspirat sa achizitioneze mai multe proprietati din zona acum zece ani, evident, la preturi de nimic. „Terenul pe care Becali vrea sa-l cumpere are o suprafata de 558 de hectare. Pretul pentru care s-a batut palma este de 5,8 euro pe metru patrat. Înca nu s-au semnat actele, însa saptamâna aceasta se va întocmi un antecontract”, a declarat Eugen Szederjesi, directorul Euroglobal.  
Dar patronul Stelei nu este singurul interesat de aceasta tranzactie. Alte doua parti, o agentie imobiliara si un fond de investitii din Luxemburg, au venit cu oferte, iar toata afacerea poate pica în orice moment. Si pentru ca sa nu ramâna „descoperit”, adica fara pamânt, Gigi Becali mai negociaza pentru înca alte doua terenuri: „Am mai multe oferte de terenuri la Cluj. Am trei locatii pe care le negociez, printre care una lânga Nokia. E posibil sa cumpar acolo, daca ma înteleg la pret”.

Deja toata acesta noua afacere pare una cu iz de alibi. Lasând la o parte faptul ca nimic nu este concret, iar tranzactia s-ar putea definitiva în functie de cursul procesului de la DNA, înca un lucru a captat atentia. Avansul pe care Becali ar trebui sa îl plateasca pentru terenul de lânga fabrica Nokia este de 1.600.000 de euro, cu o suta de mii de euro mai putin decât aveau asupra lor persoanele retinute la Cluj. Dar si asa, tot mai ramân bani pentru cicolata…


Intră acum și în grupul de