Handbal Cupa Romaniei : Stiinta Bacau – CS Universitatea Suceava, joi, ora 12 (in direct pe Sport.ro)


Intră acum și în grupul de

Handbalistii suceveni nu au avut timp sa sarbatoreasca calificarea în Challenge Cup. Clasarea la finalul acestui sezon pe locul 5 în Liga Nationala, le-a oferit elevilor lui Petru Ghervan si prima prezenta din istoria handbalului sucevean, în Cupa României, competitie care va începe joi, la Braila, si la care iau parte cele mai bune opt echipe din tara.

În faza sferturilor de finala, CS Universitatea Suceava întâlneste joi pe Stiinta Bacau, ocupanta locului patru la finalul campionatului. Cel mai experimentat jucator din lotul “studentilor”, Leonard Bibirig, are în palmares 3 Cupe ale României. El crede ca partida cu Stiinta Bacau va fi extrem de dificila. “Un meci de cupa este întotdeauna diferit de unul din campionat. Aici totul se joaca într-un singur meci iar la final, cel mai bun merge mai departe. Faptul ca am facut egal la ei si i-am învins la Suceava în timpul campionatului nu mai conteaza acum. Trebuie sa fim la fel de modesti si sa ne jucam sansele pe care avem”, a declarat “Bibi”.

La rândul lui, antrenorul Petru Ghervan atrage atentia ca, la Braila, elevii sai vor avea un joc foarte greu. “Cu siguranta vom avea o partida dificila. Bacauanii sunt o echipa puternica si vor dori sa confirme sezonul bun pe care l-au avut. Acelasi lucru îl vrem si noi. Trebuie sa demonstram ca acest loc 5 nu este o întâmplare. Stiinta Bacau îsi doreste probabil si o revansa pentru cele doua partide din campionat în care noi am luat 3 puncte”, a precizat tehnicianul universitarilor.

În cazul în care vor trece de bacauani, studentii vor înfrunta în semifinale câstigatoarea meciului Steaua Bucuresti-CSM Medgidia. În sezonul trecut, Universitatea a ratat calificarea în Cupa României, întrucât s-a clasat pe locul 9 la finalul campionatului.

Sistemul de desfasurare al Cupei României este sub forma de turneu cu meciuri eliminatorii. Daca într-o partida, dupa scurgerea timpului regulamentar de joc, scorul va fi egal, se va trece la executarea aruncarilor de la 7 metri.

Suporterii suceveni îsi pot vedea favoritii la lucru, canalul de televiziune Sport.ro urmând sa transmita în direct, toate meciurile de la Cupa României.

Programul sferturilor de finala:

JOI

Ora 10.00 Steaua Bucuresti – CSM Medgidia

Ora 12.00 Stiinta Bacau – CS Universitatea Suceava

Ora 16.00 UCM Resita – HC Odorhei
Ora 18.30 HCM Constanta – Minaur Baia Mare
 

Programul semifinalelor:

VINERI

Ora 16.30 Steaua Bucuresti/CSM Medgidia – Stiinta Bacau/CS Universitatea Suceava

Ora 18.30 UCM Resita/HC Odorhei – HCM Constanta/Minaur Baia Mare

Finala Cupei României se va disputa duminica, 18 mai 2008, de la 11. 
 


Intră acum și în grupul de