VIDEO Un nou caz de false doborâturi naturale de arbori depistat de Garda Forestieră Suceava într-o pădure din Falcău


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a depistat un nou caz de false doborâturi naturale de arbori într-o pădure din zona Falcău, în acest caz fiind sesizată Poliția pentru distrugerea pădurii.

Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a anunțat că, luni, ca urmare a unei sesizări telefonice, delegații Gărzii Forestiere Suceava s-au deplasat pe raza Ocolului Silvic Bucovina (zona Falcău), într-o suprafață de fond forestier proprietate privată, unde au identificat mai mulți arbori doborâți, care prezentau semne de doborâre intenționată și nu cauzată de un factor abiotic, respectiv de vânt.

El a menționat că suprafața afectată este de peste două hectare, iar peste o sută de arbori au fost afectați de această acțiune.

„În vederea clarificării situației, s-a solicitat sprijinul organelor de poliție, urmând a fi făcută plângere penală pentru distrugerea pădurii”, a menționat Gășpărel.

El a adăugat că verificarile vor fi extinse pe raza întregii unități de producție.

Parchetul Judecătoriei Vatra Dornei a anunțat trimis recent în judecată mai mulți silvicultori și reprezentanții unei firme în cazul creării de false doborâturi naturale de arbori prin scotarea acestora din rădăcini cu TAF-ul pentru ca apoi să fie marcați și tăiați ilegal.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de