Aproape 6.500 de cereri de interceptări aprobate de instanțele sucevene, cele mai multe, 5.708 au fost admise de Tribunalul Suceava


Intră acum și în grupul de

Instanțele sucevene au admis aproape 6.500 de interceptări conform datelor transmise de instanțe la solicitarea unui avocat clujean. Astfel, instanțele sucevene au fost sesizate cu 10.196 de cereri de interceptare, din care au fost aprobate 6.470 de cereri.

Avocatul Radu Chiriță a publicat pe blogul său personal motivele care l-au determinat să solicite instanțelor din țară să transmită numărul de interceptări solicitate și cele aprobate, arătând că, în țară, s-a cerut autorizarea interceptării telefoanelor de 109,946 ori în cei aproape 5 ani care au făcut obiect al solicitării din care au fost admise 102,729 cereri.

„ Pentru cine nu ştie pe o cerere, de regulă, figurează mai multe persoane, rar se întâmplă să fie doar unul singur vizat de o cerere. Estimez că, în medie, e vorba de minim trei persoane pe cerere, ceea ce înseamnă că în aştia 4 ani şi ceva bunicuţa a ascultat, cu acte în regulă, vreo 300.000 de oameni. Naţie de infractori, ce să faci”, a scris avocatul clujean.

„În total sunt 61 de instanţe care au admis tot. Recordul e la Tribunalul Galaţi, care din aproape 3000 de cereri nu a găsit niciuna în neregulă. Am un feeling că după ce câştig la instanţă, o să le ia faţa ăstora cei de la Tribunalul Cluj, că îndârjirea cu care refuză publicarea datelor poate fi justificată numai de ruşine.Singurele instanţe unde se pare că judecătorii chiar examinează astfel de cereri şi le admit numai pe cele care or fi ok sunt instanţele militare (bravo, chiar nu mă aşteptam), Judecătoria Piteşti, Judecătoria sector 5, Curtea de Apel Galaţi pentru a le enumera pe ele care au un număr semnificativ de cereri. Un caz special este cel al Tribunalului Suceava care a respins 39% din cererile formulate, dar are totuşi un număr uriaş de cereri admise, peste 5700”, scrie avocatul.

Potrivit datelor obținute de avocat, Curtea de Apel Suceava, care are în competență județele Suceava și Botoșani, a aprobat 48 de cereri din cele 49 de cereri.

Cele mai multe cereri, 9.346, au fost trimise Tribunalului Suceava, care a admis 5.708 de cereri.

În ceea ce privește judecătoriile din județ, cele mai multe cereri, 524, au fost trimise Judecătoriei Suceava,care a aprobat 460 de cereri.

Judecătoria Rădăuți a aprobat 81 de cereri din cele 101 formulate, la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, din 48 cereri , 47 au fost aprobate, la Judecătoria Fălticeni, din 51 de cereri, 49 au fost aprobate, Judecătoria Gura Humorului a aprobat toate cele 23 de cereri formulate, iar Judecătoria Vatra Dornei,a aprobat 54 de cereri din cele 55 formulate.


Intră acum și în grupul de