Percheziții la Iași și Suceava ale procurorilor anticorupție

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează, marți dimineața, percheziții în Iași și Suceava.

 

Potrivit DNA, procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016-2017.
Astfel, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații, situate în județele Iași și Suceava, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Potrivit presei ieșene, perchezițiile vizează sediul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Iași și sediul Consiliului Județean Iași într-un caz legat de execuția modernizării unui drum județean, Iași-Țibeni, dar și a unor contracte de deszăpezire.

Potrivit Consiliului Județean Iași cercetările au fost declanșate la sesizarea președintelui CJ Iași.

„Acţiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la contracte de execuţie a lucrărilor de întreţinere a drumului judeţean 248 A (Iaşi – Voineşti – Ţibăneşti) încheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii şi întreţinere curentă a drumurilor pe timp de iarnă, contractul având că obiect „Lucrări de întreţinere pe timp de vara la drumurile judeţene pentru perioada 2015 – 2016”, inclusiv corespondenţă cu firmele SC Eviro SRL, SC CON Ted Company şi SC Ted Company. Au mai fost vizate şi documentele cu privire la acţiunile de Audit Public Intern dispuse de preşedintele Consiliului Judeţean, referitoare la lucrările de întreţinere la drumul judeţean 248A precum şi la acţiunea de Audit a CJ pentru „Lucrări de întreţinere pe timp de vara a tronsonului de drum DJ 282 limita Iaşi – Movileni – Gropnita”. Amintim faptul că în urmă unor vizite pe teren la sfârşitul lunii septembrie 2016, preşedintele CJ Iaşi a sesizat anumite deficienţe în modul de realizare a lucrărilor pe drumul 248 A şi a dispus un Audit Public Intern cu privire la modul în care a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor. Urmare a acestei activităţi, Serviciul Audit Public Intern şi conducerea CJ au sesizat instituţiile în drept”, se arată într-un comunicat al CJ Iaşi.