Un investitor din Suceava câștigă un safari de o săptămână în Kenya în cadrul competiției „Leii BVB”


Intră acum și în grupul de
Gabriel Oanea din Suceava este câștigătorul extragerii din luna aprilie a competiției Leii BVB organizată de Bursa de Valori București (BVB). Gabriel Oanea a câștigat un safari de o săptămână în Kenya, oferit de Paravion. Al doilea loc i-a revenit lui Aurel Man din Târgu Mureș, care a câștigat un smartwatch Fitbit, oferit de iStyle Retail, anunță Bursa de Valori București printr-un comunicat de presă.

Competiția Leii BVB este organizată cu scopul de a stimula și răsplăti investitorii individuali activi pe bursă. Extragerea din luna aprilie a Leii BVB a fost organizată în data de 4 mai, exact în ziua când Leul celebrează 150 de ani de când este moneda națională a României.
De la începutul competiției au fost înregistrate peste 7.200 de tranzacții pe www.leiibvb.ro, cu o valoare totală de aproximativ 46 milioane lei.
Leii BVB a început în luna februarie și se va încheia în noiembrie 2017. În cele 10 luni de concurs, investitorii care au realizat cel puțin o tranzacție și au înregistrat-o pe www.leiibvb.ro vor putea participa la extragerile lunare în care pot câștiga drept premiu un city break într-un oraș faimos din Europa sau, în unele luni, chiar în destinații exotice precum Dubai sau Kenya.
Gabriel Oanea (39 de ani) a câștigat un safari de o săptămână în Kenya, în valoare de 3.000 de euro, oferit de Paravion, cea mai mare agenție online de turism din România. Tranzacția câștigătoare a fost efectuată cu acțiuni Banca Transilvania (TLV), prin intermediul BT Capital Partners. Gabriel Oanea este economist și investește la Bursa de Valori București de peste zece ani.
„La început, am considerat investițiile pe piața de capital o metodă de economisire. Am fost atras de randamentele superioare celor oferite de depozitele bancare. Investesc, în principal, în companii din sectorul bancar, dar am avut și participații mai mici în companii din sectorele energetic, construcții și servicii. Pentru cei care vor să investească pe piața de capital din România, dar nu au curajul să facă primul pas, sfatul meu este să investească în cunoștință de cauză, să se informeze și să gândească pe termen lung,” a spus Gabriel Oanea.
Câștigătorul locului second este Aurel Man (60 de ani), care a câștigat un smartwatch Fitbit Blaze Series oferit de iStyle Retail, cel mai mare lanț de magazine Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est. El a tranzacționat acțiuni Erste Group Bank (EBS), prin intermediul casei de brokeraj Estinvest. Aurel Man este pensionar și investește pe piața de capital din România din anul 2008, condus de dorința unor randamente ridicate.

„Investesc în companii din sectoarele bancar și energetic. Brokerul meu m-a sfătuit să particip la competiția Leii BVB și i-am urmat sfatul. Tuturor viitorilor investitori le-aș sugera să studieze companiile înainte de a investi în ele, să asculte de sfatul brokerului lor și să investească în companii solide,” spune Aurel Man.

Principalele reguli ale competiției „Leii BVB” sunt:
  • Participarea este gratuită și se adresează investitorilor individuali care au minim 18 ani
  • Competiția este deschisă tuturor investitorilor individuali care tranzacționează pe una din piețele Bursei de Valori București
  • Toate tranzacțiile sunt eligibile pentru extragere și nu există nicio valoare minimă a investiției
  • Un investitor individual poate să înregistreze maxim 100 de tranzacții în fiecare lună
  • Extragerea este aleatorie. 150 de tranzacții vor fi extrase aleatoriu, iar tranzacția cu cea mai mare valoare va fi declarată câștigătoare
  • Toți investitorii trebuie să își înregistreze tranzacția completând formularul de pe site-ul www.leii-bvb.ro

Următoarea extragere pentru tranzacțiile înregistrate în luna mai va avea loc în data de 6 iunie, iar premiile sunt: un city break de 3 zile la Londra, Milano sau Praga și un smartwatch Fitbit Blaze. Tranzacțiile realizate în luna mai pot fi înregistrate până în data de 1 iunie, ora 23:59, pe website-ul www.leiibvb.ro.


Intră acum și în grupul de