Serviciul de Stomatologie din Spitalul Judetean inca nu are buget pe acest an


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu a semnat contractul cu CAS Suceava pentru Serviciul de Stomatologie asteptându-se o noua runda de negocieri, deoarece suma alocata pe 2008 nu ajunge decât pentru salariile medicilor dentisti pe o perioada de o luna si jumatate, cât despre consumabile nici nu poate fi vorba. Potrivit purtatorului de cuvânt al unitatii, dr. Tiberiu Bradatan, în cazul în care nu se rezolva nimic, va trebui ca spitalul sa suporte cheltuielile cu cabinetul de stomatologie, din venituri proprii, asa cum s-a procedat si pâna acum. Totusi aceasta solutie nemultumeste conducerea unitatii.   

În premiera în acest an, prin contractul cadru se prevede un buget si pentru acest gen de serviciu. Potrivit unui comunicat al CAS Suceava, în cabinetul de medicina dentara din cadrul Spitalului Judetean Suceava îsi desfasoara activitatea 3 medici dentisti, suma alocata lunar cabinetului fiind de 3.794 lei. Reprezentantii CAS Suceava au precizat ca, potrivit  normelor metodologice de aplicare a Contractului cadru pe acest an,  valoarea de contract pentru furnizorii de servicii medicale de medicina dentara se calculeaza dupa niste criterii aplicate de altfel tuturor cabinetelor stomatologice care au intrat în contract cu CAS. Este vorba de 90% din suma alocata fiecarei case de asigurari de sanatate pentru servicii de medicina dentara, numarul de medici de medicina dentara si dentisti care intra în relatii contractuale cu casa de asigurari de sanatate, gradul profesional.  

Totusi cabinetul stomatologic al spitalului judetean este departe de a oferi servicii de calitate. Acesta functioneaza de mai multi ani în incinta Unitatii Primire Urgente, dar nu furnizeaza servicii non-stop deoarece personalul angajat e insuficient apelându-se la stomatologi din cabinete scolare. De asemenea si dotarea cabinetului lasa mult de dorit.


Intră acum și în grupul de