FOTBAL : Boan Krkic a refuzat sa mearga la Euro

Când unii fotbalisti nici nu au curajul sa viseze ca vor participa în viata lor la un turneu final, altii refuza cu seninatate covocarile pentru Euro 2008. Dupa anuntul-soc primit de Marco van Basten din partea lui Seedorf si decizia ferma a lui Nedved de a nu reveni la selectionata Cehiei, Campionatul European mai face înca o victima. De data acesta este vorba despre un jucator mai putin experimentat, dar la fel valoros ca celelalte doua mari absente de mai sus: Bojan Krkic.

Tînarul atacant, în vârsta de numai 17 ani, s-a autoexclus din lotul Spaniei, dupa o discutie avuta cu selectionerul Luis Aragones. Vârful Barcelonei l-a informat pe tehnicianul ibericilor ca nu vrea sa participe la Euro 2008, chiar daca toti ochii erau atintiti asupra lui în ultima perioada. Motivul nu a fost facut public, dar se pare ca este unul de natura personala, din moment ce fotbalistul este apt de joc si se afla într-o conditie fizica foarte buna. În cele din urma, selectionerul Spaniei i-a îndeplinit marea dorinta a jucatorului catalan, iar acum Fernando Torres, David Villa si Dani Guiza asteapta cel de-al patrulea coleg din linia de atac.

Si se pare ca Aragones va trebui sa apeleze din nou la veteranul Raul, care a declarat ca îsi va urma reprezentativa tarii sale si din postura de baiat de mingi. Însa capitanul celor de la Real Madrid mai are de asteptat pâna vineri pentru a se bucura. Pe lista selectionerului se mai afla alti doi fotbalisti de perspectiva, acestia fiind Luis Garcia (Espanyol) si Sergio Garcia (Real Zaragoza).