(FOTO) Două gospodării cuprinse de un incendiu violent la Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Un cablu electric defect a declanșat marți dimineață un incendiu violent care a cuprins două gospodării din orașul sucevean Vicovu de Sus.

FOTO: ISU Suceava

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la fața locului au intervenit cu șase autospeciale militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Bilca şi Gălăneşti.

”La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la anexele din două gospodării, existând pericolul de propagare la casele de locuit şi la proprietăţile învecinate.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat Găleată.

E a precizat că primului proprietar i-au ars în incendiu adăpostul de animale, depozitul de furaje şi magazia (construcţii din lemn, acoperite cu şindrilă), cu bunurile din interior, pe o suprafaţă totală de aproximativ 120 mp. A mai ars acoperişul bucătăriei de vară pe 35 mp şi s-au degradat pereţii şi tavanul construcţiei, pe aproximativ 48 mp.

La a doua proprietate a ars astereala din lemn de la acoperişul anexelor pe o suprafaţă de 100 mp şi s-au degradat învelitoarea din tablă şi tâmplăria din PVC.

FOTO: ISU Suceava

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, arătând că incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproape trei ore, iar pompierii au salvat cele două locuinţe şi gospodăriile învecinate. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de