Handbal, Cupa Romaniei : Eliminati la 7 metri!


Intră acum și în grupul de

Stiinta Bacau – CS Universitatea Suceava 35-35 (19-20), 44-43 dupa executarea aruncarilor de la 7 metri

Al doilea sfert de finala al Cupei României a adus fata în fata ocupantele locurilor patru si cinci din Liga Nationala. Stiinta Bacau si CS Universitatea Suceava s-au batut pentru un loc în semifinale, acolo unde Steaua s-a calificat dupa victoria la limita cu CSM Medgidia. Bacauanii, condusi de internationalul Sandu Iacob, au reusit sa treaca de formatia antrenata de Petru Ghervan, dar numai dupa executarea a doua serii a câte cinci aruncari de la 7 metri. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost 35-35, cu un gol marcat în ultima secunda de Cristian Adomnicai. “Înger” pe final de meci, Adomnicai s-a transformat în “demon” la loviturile de departajare, el fiind cel care a ratat aruncarea de la 7 metri într-un moment foarte prielnic pentru CS Universitatea. A încercat o executie extrem de pretentioasa care însa nu i-a iesit. Daca marca, acum Suceava mai consemna o premiera istorica. Nu a fost sa fie!

Handbalistii suceveni au început bine meciul disputat la Braila si dupa numai trei minute conduceau deja cu 4-1. Bacauanii au intrat mai greu în meci, dar au recuperat din handicap si în minutul 8 tabela electronica aratat egalitate: 8-8. Din acest moment al jocului partida a devenit una foarte echilibrata, cele doua formatii mergând cap la cap. Cei care au condus la pauza au fost elevii lui Petru Ghervan, care au intrat la vestiare la adapostul unui singur gol, scor 20-19. Puteau fi doua goluri avans daca arbitrii nu anulau incorect un gol marcat de Dospinescu în ultima secunda a reprizei.

Prima parte a actului secund s-a derulat dupa acelasi scenariu pâna în ultimul sfert de ora. Atunci bacauanii s-au distantat la doua goluri, scor 28-26 si aveau atacul. Au ratat însa si sperantele renascusera în tabara suceveana. Finalul de meci a aratat un Constantin Bradatan rudimentar, un Zvanciuc care a gresit doua pase decisive pe faza de atac, dar si un Cristi Bursuc în mare forma. A fost din nou duelul dintre Stelian Bursuc, antrenorul Stiintei si Cristi Bursuc, fiul primului, dar jucator al Universitatii. Finalul timpului regulamentar de joc a consemnat remiza, scor 35-35.

Conform regulamentului FRH s-a trecut direct la aruncarile de la 7 metri. Golgheterul Ligii Nationale, Sandu Iacob, nu l-a putut învinge pe Bogdan Pralea, iar Dospinescu a punctat pentru noi. Apoi, pe rând, au mai marcat: Iul. Ignat, Paunica, Tancau si Rotaru respectiv Chirut, Tutu si Mitrea pentru Universitatea. La scorul de 2-1 în favoarea elevilor lui Ghervan, Adomnicai a ratat.

A urmat o noua serie de 5 aruncari. Bacauanii nu au mai gresit. La noi au executat aceiasi jucatori. Madalin Tutu a ratat, iar secundul bacauanilor, Gabi Armanu, a înscris golul victoriei.

Pentru CS Universitatea au marcat: Gavriloaia (10), Mitrea (5), Ignat (4), Chirut (4), Bursuc (3), Adomnicai (3), Tutu (3), Tcaciuc (1), Bibirig (1), Bradatan (1).

Partida cu Stiinta Bacau a fost ultimul meci oficial din acest sezon al handbalistilor suceveni, un sezon la finalul caruia au obtinut calificarea în Cupa Challenge.


Intră acum și în grupul de