Cetatenii din Burdujeni au Primaria lor


Intră acum și în grupul de

Miniprimaria din cartierul Burdujeni, care va functiona în cladirea fostului cinematograf, a fost inaugurata vineri. La eveniment au luat parte, alaturi de primarul Ion Lungu, viceprimarul Angela Zarojanu, consilieri locali si reprezentanti ai Asociatiei „Gospodarul” din cel mai mare cartier al Sucevei.

Manifestarea a fost deschisa cu o slujba de sfintire, oficiata de un sobor de 6 preoti, reprezentanti ai tuturor parohiilor din Burdujeni. “Astazi este un moment istoric pentru cartierul Burdujeni, care are o primarie proprie. Primaria Suceava are un sediu în Burdujeni, construit la solicitarea cetatenilor. La parterul cladirii va functiona sediul Asociatiei „Gospodarul” din Burdujeni-sat si un cabinet medical. Am facut deja o adresa catre Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) sa repartizeze un medic aici. De asemenea, cantina de ajutor social se va muta din sediul politiei în aceasta cladire. La etaj vor functiona mai multe compartimente din cadrul primariei. Este vorba despre fond funciar, spatiu locativ, taxe si impozite locale, aparare civila si, desigur, o sala de audiente. Vreau sa va anunt ca, începând de marti, între orele 10-12, am audiente aici, la primaria din cartierul Burdujeni”, a spus edilul-sef Ion Lungu.

Investitia pentru achizitionarea si reabilitarea cladirii fostului cinematograf se ridica la 300.000 de euro, costul unui apartament de lux, dupa cum spunea domnul Lungu.

Dupa oficierea slujbei religioase, primarul Ion Lungu, împreuna cu viceprimarul Angela Zarojanu si candidatul PSD la functia de edil-sef al Sucevei, Ovidiu Dontu, au plantat un copac în fata microprimariei. 


Intră acum și în grupul de