CAS Suceava vs SJA Suceava


Intră acum și în grupul de

Refuzul conducerii Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava de a semna contractul de servicii pe 2008 cu CAS Suceava pe motiv ca este prea mic a fost contracarat de conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Suceava. Aceasta a precizat vineri, printr-un comunicat, ca solicitarile conducerii Serviciului Judetean de Ambulanta pentru niste tarife mai mari, respectiv un buget mai mare,  ar trebui motivate prin cresterea numarului de servicii pe care sa le ofere populatiei, nu numai prin  cresterea salariilor si a numarului de angajati.  

“Pe parcursul negocierilor, conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta a respins toate propunerile CAS care veneau în sprijinul cresterii bugetului, propuneri bazate pe cresterea numarului de servicii pe care sa îl ofere populatiei. Singurul argument pe baza caruia si-au motivat solicitarea unui buget mai mare a fost cresterea salariilor angajatilor si a numarului de angajati. Conducerea CAS Suceava a înteles si acest aspect al cresterii sporurilor salariale  acordate angajatilor SJA si a inclus aceste sporuri în tarifele (sumele platite de CAS) pe solicitare, pe care le-a propus în cursul negocierilor. Cu toate ca tarifele propuse de noi cuprind aceste cresteri salariale, conducerea SJA solicita si acea marire a tarifului pe kilometru peste limita impusa de lege, ceea ce institutia noastra nu poate accepta. Conducerea CAS Suceava a urmarit, pe parcursul negocierilor purtate cu SJA, respectarea drepturilor persoanelor asigurate din judet, propunând o crestere a numarului de servicii (solicitari) pe care sa le realizeze Serviciul de Ambulanta, propunere respinsa însa de conducerea SJA, care a dorit un buget mai mare, bazat doar pe cresterea pretului alocat serviciilor efectuate”, a declarat presedintele director general al CAS, ec. Michaela Pelepco.   

SJA a primit pentru acest an un buget de circa 72 miliarde lei vechi fata de 137,7 cât a solicitat, si din acest motiv, conducerea Ambulantei a refuzat sa semneze contractul. Directorul SJA, dr. Daniel Martiniuc, a spus ca SJA-urile din alte judete au primit bugete mai mari, precum SJA Bacau, care are un numar mai mic de angajati. Seful CAS Suceava a replicat însa ca SJA Bacau s-a angajat în 2008 la un numar mai mare de solicitari, respectiv kilometri, la tarife mai mici: 38.400 de solicitari fata de  27.025, la Suceava, si  2.842.330 km, comparativ cu 1.933.852 km propusi de SJA Suceava.  

“Reamintim conducerii Serviciului Judetean de Ambulanta ca datoria Casei de Asigurari de Sanatate este de a sustine dreptul asiguratilor la cât mai multe servicii de asistenta prespitaliceasca, de o cât mai buna calitate, iar rolul managerului Serviciului judetean de Ambulanta este de a gasi si alte solutii de finantare din alte surse (de ex. dializa) si de crestere a numarului de servicii acordate populatiei, astfel încât sa poata asigura salarii cât mai mari angajatilor”, conchide CAS Suceava.


Intră acum și în grupul de