Discretie la depunerea urnelor funerare ale Monicai Lovinescu si Virgil Ierunca in cripta familiei de la Cimitirul Gradini – Falticeni


Intră acum și în grupul de

Cu multa discretie, urnele funerare ale Monicai Lovinescu si Virgil Ierunca au fost depuse, vineri dupa-amiaza, în cripta familiei de la Cimitirul Gradini din Falticeni. La ceremonial au participat Gabriel Liiceanu, însotit de discipolul Bogdan Minca, primarul Vasile Tofan, scriitorul Eugen Dimitriu, cronicarul Lovinestilor, alte câteva persoane. Potrivit dorintei Monicai Lovinescu, respectata pâna la capat de Gabriel Liiceanu, ceremonia de la Falticeni a fost una discreta, cu caracter privat. Slujba a fost oficiata de preotul paroh Neculai Apostol.

„Astazi s-a închis cercul vietilor si dorintei Monicai Lovinescu si  a lui Virgil Ierunca”, a scris Gabriel Liiceanu în Cartea de Onoare a Parohiei Gradini. „Au dorit ca urnele lor sa fie depuse aici, în cavoul familiei Lovinescu. Le-am facut voia”, a mai spus acesta.

Criticul literar, jurnalistul si cunoscutul comentator de radio, Monica Lovinescu, a încetat din viata duminica, 20 aprilie, anul acesta, în Franta, la doi ani dupa trecerea la cele vesnice a sotului ei, Virgil Ierunca. Monica Lovinescu si Virgil Ierunca au ramas consecventi convingerilor lor, vreme de decenii, la Radio Europa Libera, unde au cultivat libertatea de expresie si de constiinta în anii negri ai comunismului românesc. 


Intră acum și în grupul de