Incendiu la Bilca, de la un scurtcircuit electric


Intră acum și în grupul de

Un incendiu provocat de scurtcircuit electric a fost la un pas de a mistui o gospodarie din Bilca. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Garda de interventie Vicovu de Sus, Detasamentul de pompieri Radauti împreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Bilca, Fratautii Noi, Galanesti si Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al SC Mocasino SRL, au intervenit joi, la ora 11:20 cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta Georgetei U. din comuna Bilca.

Astfel, la sosirea garzilor de interventie, incendiul se manifesta violent la acoperisul casei si al anexei, unde exista pericol de propagare la doua gospodarii învecinate. Pagubele au fost estimate de proprietar la 40.000 lei.

Incendiul a fost lichidat la ora 13.10, în limitele gasite.

Focul a distrus acoperisul din sindrila al casei pe o suprafata de cca 150 mp, bucataria, baia si doua camere, pe o suprafata de cca 90 mp, depozitul de furaje pe cca 120 mp, mobilier si bunuri casnice, 1 mc cherestea si cca 5 tone furaje.

În urma cercetarilor s-a stabilit ca incendiul a fost initiat de un scurtcircuit electric favorizat de un cablu electric defect.

Pompierii au salvat casa si doua gospodarii învecinate, în valoare de cca 300.000 lei.

                  


Intră acum și în grupul de