Conducerea Spitalului Judetean cere rigurozitate in anchetarea femeii care a stat 10 ore decedata in salonul de la Pneumoftiziologie 1


Intră acum și în grupul de

Referindu-se la cazul femeii decedate în sectia Pneumoftiziologie 1 a Spitalului Judetean Suceava, al carei cadavru a  fost lasat mai bine de 10 ore în salon cu ceilalti bolnavi, seful Spitalului Judetean Suceava, dr. Doina Ganea a spus vineri, ca scuzele personalului, precum ca n-au avut mijloc de transport pentru a transporta trupul la morga nu se justifica. Aceasta spune ca decedata putea fi scoasa macar în afara salonului sau pacientii ceilalti ar fi putut sa fie  invitati sa mearga în alt salon sau în sala de tratament. “Din pacate, acest lucru nu s-a întâmplat, iar de aici si revolta familiei. Întrebarea e de ce se afla familia în salon la acea ora, ca nu era ora de vizita, si atitudinea lor a iritat personalul care si asa e putin. Dar, oricât de iritat ai fi, trebuie sa strângi din dinti si sa suporti”, a declarat dr. Ganea.  

Directorul spitalului judetean sucevean a precizat ca femeia a decedat în noaptea de miercuri spre joi, la ora 23.45, având foarte multe afectiuni asociate, pe fondul TBC-ul de care suferea. „Asta nu justifica ca dupa cele doua ore cât trebuia sa stea în pat decedata, conform procedurii, nu a fost scoasa în afara salonului. Ea a ramas acolo pâna dimineata. La ora 8 începe programul Medicina Legala, dar masina care transporta era pe teren, soferul a fost contactat mai târziu si de atunci s-au mai adaugat niste ore”, a spus  managerul spitalului.

Doina Ganea a mai declarat ca, în afara investigatiilor ASP si ale Comitetului director, cazul este anchetat de Comisia de disciplina a spitalului, singura care poate aplica sanctiuni personalului medico-sanitar care era de serviciu atunci, daca se dovedeste ca e vinovat. „Niciodata nu m-am amestecat în treaba Comisiei de disciplina, dar de data aceasta le-am atras atentia sa fie foarte rigurosi”, a conchis dr. Doina Ganea.   

S.V., în vârsta de 64 de ani, din Calugareni – Adâncata, a fost internata în sectia de Pneumoftiziologie 1  de la Spitalul vechi acum doua saptamâni, starea sa agravându-se începând de duminica trecuta. Bolnava a decedat miercuri spre joi, aproape de miezul noptii. Au fost sesizate asistentele de catre celelalte paciente din salon, dar,  pe motiv ca nu au cu ce sa îi transporte cadavrul, acesta a fost lasat în salon pâna a doua zi, în jurul orei 10.30, când a fost transportat nu cu masina morgii, ci cu una de ocazie. 


Intră acum și în grupul de