Doua comune risca sa piarda fondurile SAPARD din cauza neintelegerilor intre primari si consilieri


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a avertizat ca a fost sesizat de Agentia de Plati în legatura cu riscul ca în comunele Frumosu si Putna, care au accesat fonduri prin proiecte SAPARD, sa le fie retrasi banii din cauza neîntelegerilor dintre primari si consilieri. Alexandru Baisanu a aratat ca aceasta situatie presupune o serie de consecinte economice si juridice pentru localitatile în cauza. „Daca primarii si consilierii din cele doua localitati nu vor rezolva urgent aceasta chestiune, judetul Suceava va pierde practic un milion de euro la Putna si 700. 000 de euro la Frumosu”, a afirmat prefectul Baisanu.

Prefectul de Suceava a  anuntat ca se va implica personal în solutionarea acestei probleme, întrucât considera acest comportament al alesilor locali drept „inadmisibil”, iar institutia pe care o reprezinta urmareste atragerea cât mai multor fonduri europene în judet, în niciun caz pierderea sau restituirea acestora catre autoritatea contractanta.

„Derularea proiectelor cu finantare europeana reprezinta un factor esential pentru îmbunatatirea situatiei sociale si economice în judetul Suceava, de aceea toti reprezentantii unitatilor administrativ-teritoriale trebuie sa-si asume responsabilitatile, în caz contrar vom lua masurile legale care se impun pentru sanctionarea acestora”, a declarat Alexandru Baisanu.

Acesta a mai adaugat ca se impune ca cetatenii celor doua comune sa fie informati în legatura cu aceasta situatie, astfel încât, aflând cine sunt alesii locali care blocheaza fondurile europene, acestia vor putea împiedica în mod  direct dezvoltarea socio-economica a localitatilor.

Prefectul a precizat ca cele doua proiecte SAPARD constau în modernizarea unor drumuri si a pus pe seama „luptelor politice” situatia în care s-a ajuns.


Intră acum și în grupul de